Varik – Molenstraat 3

289 m2 - 13 kamers - bieden vanaf: € 735.000 - Delen op socials - Wat worden mijn maandlasten ?

Bezichtiging aanvragen

Mooie woning he?

Karakteristieke elementen
De voormalige burgemeesterswoning kent tal van karakteristieke elementen met verwijzing naar de klasse en stijl uit de jaren ’30- ’50. Elementen zoals glas in lood ramen, robuuste en dubbel uitgevoerde kamer-en-suite schuifdeuren, raamluiken aan de binnenzijde uitgevoerd met markante sluitingen. Dit is nog maar een greep uit de veelheid van unieke elementen die de representatieve woning haar allure geven.

De entree
De entree van de woning is centraal gelegen en zeer ruim en gastvrij van opzet. Vanaf de linkerzijde vindt men toegang tot de voorkamer met serre; de eetkamer; via het gangetje de keuken aan de linkerzijde; het kantoor aan de rechterzijde van het gangetje dat vervolgens leidt tot de voormalige dienstingang tot de woning en tot de kelder. Midden in de entree bevindt zich het trappenhuis dat toegang biedt tot de verdiepingen. Het trappenhuis is voorzien van een traplift. Aan de rechterzijde van de entree bevindt zich de toegang tot de tuinkamer. Deze biedt middels openslaande deuren direct toegang tot de tuin.

De voorkamer
In deze voorkamer kom je tot rust. Alle kamers hebben een unieke functie in de woning. De voorkamer biedt alle ruimte voor ontspanning. Er is zicht aan de voorzijde via de raampartijen zowel aan de straatkant als via de serre met schuifdeuren aan de tuin. Via een tussendeur wordt toegang geboden tot de eetkamer.

De eetkamer
Voor het diner kan men terecht in de eetkamer. De toegang tot de eetkamer wordt geboden via de royale entree, de voorkamer en tevens via de keuken. De eetkamer biedt de intimiteit voor een goed gesprek maar kan tevens dienst doen als eetkamer of als werkkamer. De eetkamer is voorzien van een raampartij – aan de zijde van de voortuin – welke afsluitbaar is door middel van karakteristieke raamluiken.

De keuken
De keuken ligt aan de achterzijde van het huis. Deze bevat een groot keukenblok in een L-opstelling. De blauw fronten geven de keuken een vriendelijke uitstraling. Er is ruim voldoende kast- en werkruimte en uiteraard is de keuken voorzien van alle benodigde inbouwapparatuur: een 4 pits elektrische kookplaat met oven, afzuigkap, vaatwasser, magnetron en een geïntegreerde vrieskast en koelkast. U kunt hier heerlijk kokkerellen voor vrienden en familie en de maaltijd nuttigen of aan de grote tafel gezellig koffie drinken.

Het kantoor
Aan de rechterzijde van het gangetje bevindt zich nu het kantoor annex studeerkamer. De ruimte kan ook dienst doen als bijkeuken, hetgeen vermoedelijk de oorspronkelijke functie was. Het kantoor is uitgerust met een schouw en biedt toegang tot de wijnkelder. De raampartij biedt zicht op de achtertuin.

De tuinkamer
Aan de rechterzijde van de entree bevindt zich de lichte en ruime tuinkamer. Het betreft een zeer ruim en representatief vertrek waar de gasten zich direct op hun gemak zullen voelen. De tuinkamer is uitgerust met een open haard en biedt via haar raampartijen tevens zicht op de voortuin aan de straatzijde. Via de openslaande deuren en het stenen opstapje biedt de tuinkamer een royale toegang tot de prachtige en rustieke tuin.

De tuin
De tuin is een toonbeeld van klasse die het karakter en de architectuur van de woning versterkt zoals men dat zou verwachten bij een burgemeesterswoning of een woning van bijzondere allure. De aanleg van de groenvoorzieningen, de paadjes, de doorgangen en de beplanting zijn met een kundig oog voor ontwerp tot stand gekomen. De aanblik vanuit de tuin op het statige huis en bezijden de grote eikenboom is adembenemend. Het tuinpad voert rondom het huis via het klinker danwel grindpad langs de prachtige beplanting langs de mooiste aanblikken en toegangspunten van de karakteristieke woning. De kwaliteit van de woning laat zich van alle kanten bewonderen. De afwerking is hoogstaand alsook de staat van het onderhoud. Dat geldt voor de gehele woning en zéker ook voor de tuin rondom waarbij het predicaat park niet zou misstaan.

– Bovenverdieping 1 –
De boven verdieping beschikt over vier slaapkamers, met een balkon en terrassen.
Via het royale trappenhuis voorzien van glas in lood ramen komt men op de eerste verdieping. Hier is een ruime overloop die toegang biedt tot vier slaapkamers en een badkamer. De prachtige master bedroom is uitgerust met een prachtig overkapt balkon dat uitzicht biedt op de voortuin en de directe omgeving tot aan de dijk. Slaapkamer 3 is de kleine slaapkamer en biedt uitzicht op het dakterras. Slaapkamers 2 en 4 beschikken beiden over een buitenterras, en slaapkamer 4 biedt via haar raampartij direct uitzicht op de achtertuin. Deze slaapkamers zijn zeer ruim bemeten. De badkamer is uitgevoerd met een ligbad een aparte douche een wastafel en een toilet. De overloop biedt tevens toegang tot de trapopgang naar de 2e verdieping annex zolderverdieping.

– Bovenverdieping 2 –
Deze verdieping beschikt over drie slaapkamers, met bergruimten.
Via de trapopgang komt men op de tweede verdieping annex zolderverdieping. Hier is een overloop die toegang biedt tot een aparte slaapkamer met wastafel, twee gescheiden slaapkamers, een badkamer en toilet en nog een extra ruime berging boven de kamers. De hier aanwezige ruime slaapkamers voldoen aan de stijl en klasse die men van deze woning mag verwachten en zijn ook goed bruikbaar als hobby of fitnessruimte.

– Informatie –
De getoonde informatie wordt door Bieden en Wonen makelaardij met zorg samengesteld, doch voor de juistheid en volledigheid daarvan kan niet worden ingestaan en kunnen hieraan geen rechten worden ontleend. Spel- en typefouten voorbehouden. De plattegronden zijn geproduceerd voor promotionele doeleinden en ter indicatie. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Maten zijn niet eigenhandig opgemeten. Indien er twijfel bestaat over de accuraatheid van de gegevens, is de geïnteresseerde zelf verantwoordelijk voor het nameten van deze gegevens. Voor meer informatie wordt u doorverwezen naar BIEDEN EN WONEN.

Plan een bezichtiging

Natuurlijk wil je dit huis van binnen bekijken! Gaan we regelen. Vul hieronder je gegevens in en geef eventueel aan welke dag en welk tijdstip jou het beste uitkomt. Dan wordt er contact met je opgenomen om een afspraak te maken.

Vrijblijvend hypotheekadvies?
Via onze hypotheekadviseur kan je redelijk wat kosten besparen. Het eerste gesprek is gratis en kan eventueel via Google Meets.

Bieden vanaf

€ 735.000


Hoogste bod

€ 735.000

Heb je nog vragen?

Alle veelgestelde vragen rondom het bieden vind je hier. Voor overige vragen zijn wij telefonisch bereikbaar op 085 130 2361.

Locatie woning