Utrecht – Hopakker 230

108 m2 - 6 kamers - bieden vanaf: € 550.000 - Delen op socials - Wat worden mijn maandlasten ?

Bezichtiging aanvragen

Aangeboden door

Rink Dobbenga - rink@biedenenwonen.nl - 06 55 84 45 00

Rink Dobbenga

Mooie woning he?

Bieden en wonen Utrecht verkoopt deze woning via een uniek en transparant Online biedproces.
Het betreft een biedproces vergelijkbaar met een vrijwillige veiling (geen executie veiling), waarbij de woning bij opbod tegen het “beste” bod verkocht zal worden.

NB. De getoonde vraagprijs is een scherpe vanaf prijs.
Biedingen kunnen worden geplaatst vanaf de getoonde vanaf prijs.

Hopakker 230

De fijne sfeer, de prettige ruimtes en het wooncomfort, wat een fantastisch leuke stadswoning is dit!
Heerlijk wonen in Utrecht direct tegen het oude centrum. Deze goed ingedeelde tussenwoning met sfeervolle woonkamer en open keuken en 3/4 slaapkamers verdeeld over 3 verdiepingen, biedt u een overvloed aan ruimte (108m2). De huidige bewoners hebben ervoor gezorgd dat de woning de afgelopen jaren met de tijd is meegegaan met behoud van veel authentieke details. De bescheiden maar zonnige tuin die maakt dat je met mooi weer het liefst de gehele dag buiten wilt zijn.
En dat alles op nog geen steenworp afstand van het oude centrum. Waar vind je dat.

Bijzonderheden:
– Prachtige en sfeervolle jaren ‘30 woning
– Dubbelglas en woning isolatie
– Veel authentieke details, zoals glas in lood ramen, voor- en achterkamer,
originele schouw(en) in marmer, en de balken zijn waar mogelijk in het zicht gebleven.
– in 2016-2017 is de begane grond en 1e verdieping gerenoveerd/ geïsoleerd
– in 2018 is het hardhouten deck/terras achter de woning vernieuwd
– in 2019 is de 2e etage gerenoveerd, waarbij de kapconstructie is verhoogd en er
veel functionele ruimte is bijgekomen.
– verwarming en warmwatervoorziening d.m.v. cv-installatie (2017)
– oplevering in overleg medio 2021

locatie
De woning ligt in de populaire Vogelenbuurt, vlakbij de Gruttersdijk en aan de Oosterstroom die weer uitkomt in de Vecht en het Zwartewater.

omgeving
Uitgebouwd en strak afgewerkt woonhuis, gelegen op een perceel eigen grond in de geliefde ”Vogelwijk”. Op deze geweldige locatie, op loopafstand van het Oude Centrum en vlakbij de molen ‘Rijn en Zon” en de lokale supermarkt.
Je loop de deur uit en bent binnen luttele minuten op de Neude. Met op zaterdagochtend de lapjesmarkt en de bloemenmarkt op St Janskerkhof. Op mooie dagen in de buurt een zonnig terrasje kiezen of lopend naar het CS waar je binnen tien minuten op het perron staat, wie kan dat zeggen?
Deze woning is zonder noemenswaardige aanpassingen direct te betrekken.

De huidige bewoners hebben hier in ieder geval een heerlijke tijd gehad. Zij verruilen binnenkort Utrecht voor wonen buiten de Randstedelijke gebieden. Ergens deze zomer kun je de sleutel krijgen en gaan genieten.

De woning
De woning heeft een afmeting van maar liefst ± 108 m2, maar lijkt verrassend veel ruimer in het dagelijks gebruik. In 2016/2017 is de woning gerenoveerd, in 2018 is de woning uitgebreid met een houten deck/terras aan de achterzijde, aansluitend aan de keuken en in 2019 is de kap opgetrokken en is de 2e etage ook een volledige etage geworden dit met behoud van het karakter van de woning.
Via de voordeur kom je in de hal, waar zich ook de toiletruimte bevindt. Hier is ook de entree naar de sfeervolle woonkamer, die zich over de volledige breedte van de woning uitstrekt.
Ondanks dat de woning gemoderniseerd is tref je er nog veel authentieke details, zoals glas in lood ramen, separatie van voor- en achterkamer, originele schouw(en) in marmer, hoge plafonds en de balken zijn waar mogelijk in het zicht gebleven.

Begane grond
De speelse trap naar de 1e verdieping bevindt zich in de woonkamer en is met een deur en glaswand afgeschermd, zodat de warmte beneden in de gezellige woonkamer blijft.
Aan de achterzijde van de woning is een uitbouw gerealiseerd waarin de keuken zijn plek heeft gekregen. Een gedeeltelijk “glazen” plafond zorgt voor een plezierige lichtinval en de
Keuken heeft een kookeiland opstelling. De wanden zijn voorzien van strak stucwerk en op de vloer ligt een prachtige houten vloer in een lichte tint.
De woonkamer heeft verassende en efficiënte afmeting evenals de keuken. In de aangrenzende berging/provisiekast is ook de opstelplaats voor de wasmachine.
Vanuit de keuken kom je op het houten deck en vandaar kun je met een aantal treden verder afdalen de tuin in.

Tuin
De tuin is gunstig op de zon gelegen, je kunt hier vanaf de vroege middag al lekker in de zon zitten. Aan de achterzijde wordt de tuin begrenst door de Oosterstroom een eeuwenoude gracht op de grens van de buurten Lauwerecht en Vogelenbuurt.
Het is zelfs mogelijk om hier een bootje te water te laten.
De woning is voorzien van dubbelglas en is tijdens de renovatie geïsoleerd.
Tijdens de renovaties is zoals aangegeven ook de isolatie aan bod gekomen. Het huidige label F van nov. 2017 is daarmee achterhaald en zal bij een nieuwe opname gunstiger uitvallen.

Verdiepingen
De eerste verdieping heeft een ruime overloop, met ruimte voor een bureau of bescheiden werkplek.
De vernieuwde badkamer is aan de achterzijde gelegen met een velux-dakraam voor voldoende ventilatie en daglicht. De badkamer is van alle modern gemakken voorzien en netjes afgewerkt o.a. Ligbad, toilet, aparte doucheruimte en wastafel meubel en design radiator. Het tegelwerk op de wanden is licht en loopt tot aan het plafond door, op de vloer een donkere antraciet/zwarte tegel. Aan de voorzijde is de master-bedroom, met een open inloopkast en een heuse schouw.
Ook hier vindt u originele details zoals glas in lood, schuiframen, maar ook comfort: dubbelglas.

De 2e etage is bereikbaar via een vaste trap en is in 2019 smaakvol gerenoveerd, uitgebouwd en aangepast aan de moderne wensen en eisen van vandaag, ook hier met behoud van originele details o.a. binten en balken die zichtbaar zijn gebleven. Er is momenteel een grote slaapkamer in gebruik, die voorbereid is om naar wens op te splitsen in 2 aparte slaapkamers. Er zijn al 2 toegangsdeuren vanuit de hal en ook de elektra is al gesplitst aangelegd. In een handomdraai kun je hier door plaatsing van een scheidingswand, 2 slaapkamers van maken. Op de 2e verdieping is daarnaast nog een kleinere slaapkamer annex werkkamer aanwezig. De cv-installatie dateert van 2017 en bevindt zich op de 2e etage.

Bereikbaarheid
De Vogelenbuurt ligt daadwerkelijk zeer centraal, aan de ene zijde loop je zo het Oude Centrum in, aan de andere zijde ben je zo met de auto, via de Kardinaal de Jongweg, Utrecht uit. Met het openbaar vervoer of per fiets ben je natuurlijk zo waar je zijn wilt in Utrecht.

Een prachtige en verrassende woning op een gewilde plek in de mooie Vogelwijk.
Kom maar snel eens kijken…
de woning zal u zeker positief verrassen!

Kijkdagen:
Op afspraak via de verkopend makelaar: Rink Dobbenga – 06 55 844 500
De 1e kijkdag zal zijn op vrijdag 9 april, u kunt zich al wel aanmelden om op de hoogte gehouden te worden.
i.v.m. de Corona en de adviezen van het RIVM organiseren wij individuele (max 2 personen) kijkmomenten van 30 minuten.
Tijdens de bezichtiging zullen wij u ook uitgebreid informeren over de werking van ons Online-biedplatform en de bijbehorende aandachtspunten voor deelname.

Op de Bieden en Wonen website kunt u additionele informatie
inzien of downloaden:
– kostenspecificatie met alle bijkomende kosten
– informatie over het biedproces
De eerst volgende biedronde: deze wordt getoond op de website van Biedenenwonen.nl

Deze tekst is door ons kantoor met de meeste zorg samengesteld aan de hand van de door de verkoper aan ons ter hand gestelde gegevens en tekeningen. Derhalve kunnen wij geen garanties verstrekken, noch kunnen wij op enigerlei wijze eventuele aansprakelijkheid voor deze gegevens aanvaarden. Wij adviseren u om contact met ons op te nemen bij interesse in deze woning of u door een eigen makelaar te laten bijstaan.

Plan een bezichtiging

Natuurlijk wil je dit huis van binnen bekijken! Gaan we regelen. Vul hieronder je gegevens in en geef eventueel aan welke dag en welk tijdstip jou het beste uitkomt. Dan wordt er contact met je opgenomen om een afspraak te maken.

Vrijblijvend hypotheekadvies?
Via onze hypotheekadviseur kan je redelijk wat kosten besparen. Het eerste gesprek is gratis en kan eventueel via Google Meets.

Safe Begeleidend notaris voor de juridische overdracht is Smart Legal Notariaat Utrecht (030 227 1732)

Heb je nog vragen?

Alle veelgestelde vragen rondom het bieden vind je hier. Voor overige vragen zijn wij telefonisch bereikbaar op 085 130 2361.

Locatie woning