Veelgestelde vragen

Algemeen

Bieden & Wonen is een makelaar…

Wij zijn een normale verkoopmakelaar met een digitaal randje. Wij zitten met vestigingen door het hele land waar je binnen kunt lopen voor een op koffie. Daar werken we met uitsluitend regionale makelaars die de buurt op hun duimpje kennen. Het digitale randje is ons biedplatform. Omdat wij vinden dat bieden eerlijk en transparant moet kunnen, hebben wij besloten alle biedingen te laten toevoegen via ons online biedsysteem.

https://www.biedenenwonen.nl/vestigingen/

Door middel van ons open biedplatform waar iedereen een eerlijke kans krijgt om te bieden en waar achteraf alle biedingen zichtbaar zijn.

Op deze manier houdt je netto meer over aan de verkoop van de woning.

Bieders worden geverifieerd door middel van een persoonlijke identificatie van de bieder (bijvoorbeeld een legitiem identiteitsbewijs) en binnenkort ook een IDIN verificatie.

Bij open bieden kan iedereen elkaars biedingen real-time volgen en bij het gesloten bieden is de biedronde volledig afgeschermd, Nadat de woning is afgeleverd, is het geautomatiseerde biedlogboek zichtbaar voor elke bieder nadat de woning is geleverd.

Nee, wij bieden zelf geen andere diensten aan buiten verkoop. Enkel faciliteren wij via aangesloten partners andere diensten.

Voor verkopers

Wij zorgen voor heldere afspraken zonder verrassingen achteraf. Op basis van jouw voorkeur spreken we vooraf een vaste prijs af, óf een commissie op basis van een percentage (courtage) van de verkoopprijs.

Wanneer de woning niet gegund wordt door de verkoper aan één van de bieders, zal Bieden & Wonen een nieuwe biedronde organiseren.

Indien er geen biedingen binnen zijn gekomen dan organiseert Bieden & Wonen opnieuw nieuwe biedrondes totdat de woning is verkocht. Dit doen wij omdat wij alle biedingen gelogd willen hebben, zodat iedereen 100% zekerheid heeft dat er nooit met biedingen is gesjoemeld. Optioneel kan een verkoper in overleg gaan met de verkoopmakelaar om een voorstel te doen voor een prijswijziging.

Voor bieders

Na de bezichtiging kun je direct een bieder account aanmaken op link. Daarna zal jouw account worden gevalideerd op onze website. Op de woningadvertentie vind je dan het tijdvak waarbinnen geboden kan worden op de woning.

Alle woningen hebben een vaste start- en eindtijd.

Tijdens het bieden is het mogelijk om van onze automatische biedrobot gebruik te maken. Hoe werkt dit? Je plaatst de eerste keer dat je wilt bieden direct jouw hoogste bod (dat is jouw bied plafond). Maar je vinkt wel ‘proxy bod’ aan. Ons systeem plaatst nu voor jou het eerste bod (vanaf prijs + minimale biedstap). Als je nu wordt overboden, zal het systeem namens jou direct het volgende bod plaatsen met wederom de minimale biedstap van die woning. Je krijgt overal gewoon meldingen van via de e-mail.

Je krijgt automatisch per e-mail notificaties van alle biedingen die je doet, wanneer je wordt overboden of wanneer je een proxy/automatisch bod hebt ingesteld. Deze een automatische melding vervalt als er een nieuwe biedronde wordt gestart.

Biedingen zijn bindend, hoewel de bieder na het tekenen van het koopcontract altijd de wettelijke 3 dagen bedenktijd heeft die elke koper heeft (en eventuele ontbindende voorwaarden).

Dan wordt de biedronde automatisch met 5 minuten extra verlengd. Dit gaat ongelimiteerd door, om alle bieders een eerlijke kans te blijven geven.

Nee. De woning kan ook worden gegund door de woningeigenaar aan een van de andere bieders met bijvoorbeeld in de verkoper zijn of haar ogen betere ontbindende voorwaarden.

Die blijven in het systeem opgeslagen, maar worden niet meer getoond.

Na het bieden

Indien er geen biedingen binnen zijn gekomen dan organiseert Bieden & Wonen opnieuw nieuwe biedrondes tot dat de woning is verkocht. Optioneel kan een verkoper in overleg gaan met de verkoopmakelaar om een voorstel te doen voor een prijswijziging.

Wanneer de woning niet gegund wordt door de verkoper aan één van de bieders, zal Bieden & Wonen een nieuwe biedronde organiseren.

De biedingen blijven ten minste 3 dagen zichtbaar na de online biedronde. Op verzoek kan een bieder de biedingen laten verwijderen. Bieden & Wonen haalt de biedingen uitsluitend weg wanneer de bieder heeft laten weten niet meer deel te willen nemen aan een eventuele nieuwe biedronde.

Ja, de koper heeft altijd de wettelijke 3 dagen bedenktijd na het tekenen van het voorlopig koopcontract.

Dat betekent dat de verkoper nooit verplicht is om de woning te verkopen aan één van de bieders. De verkoper behoudt het recht van gunnen van de woning.

Na het aflopen van de biedronde en na het verstrijken van de bedenktermijn en eventuele ontbindende voorwaarden (van het winnende bod) zal het biedlogboek worden gepubliceerd bij de woningadvertentie.