Veelgestelde vragen

Algemeen

Ja, Bieden & Wonen werkt met eigen makelaarskantoren. Ons algehele verkooptraject wijkt niet af  van het reguliere traject van een traditionele makelaardij. Elke Bieden & Wonen vestiging heeft ten minste één getrainde en gecertificeerde Bieden & Wonen verkoopmakelaar met lokale expertise.

Het grootste verschil is dat wij werken met een transparant biedplatform. Hiermee geeft Bieden & Wonen de regie over het aankoop- en verkoopproces weer terug aan de koper en verkoper. Bij Bieden & Wonen vinden wij het belangrijk om de woningmarkt weer voor ‘woners’ te maken. Vandaar onze slogan: Weet meer, handel beter.

Dit is geen executieveiling. De verkoper biedt zijn woning aan op ons biedplatform en verkoopt vervolgens zijn woning door middel van ons transparante biedsysteem.

Bieden & Wonen is in 2008 in Amsterdam van start gegaan als de grootste online veiling-makelaar van Nederland. Inmiddels beschikken wij over meerdere Bieden & Wonen vestigingen door het het hele land.

Bieden op een woning

Indien er geen biedingen binnen zijn gekomen dan organiseert Bieden & Wonen opnieuw nieuwe biedrondes tot dat de woning is verkocht. Optioneel kan een verkoper in overleg gaan met de verkoopmakelaar om een voorstel te doen voor een prijswijziging.

Wanneer de woning niet gegund wordt door de verkoper aan één van de bieders, zal Bieden & Wonen een nieuwe biedronde organiseren.

De biedingen blijven ten minste 3 dagen zichtbaar na de online biedronde. Op verzoek kan een bieder de biedingen laten verwijderen. Bieden & Wonen haalt de biedingen uitsluitend weg wanneer de bieder heeft laten weten niet meer deel te willen nemen aan een eventuele nieuwe biedronde.

De notaris waarborgt het transparante biedproces van Bieden & Wonen. De notaris kan steekproefgewijs in de back-end van het biedsysteem van Bieden & Wonen kijken of een bepaalde biedronde goed is verlopen.

De start informatie van een biedrondes staan vermeld op onze website onder het woningaanbod. Vervolgens klik je dan op de desbetreffende woning waarna de start- en eindtijden worden weergegeven.

Je krijgt automatisch per e-mail notificaties van alle biedingen die je doet, wanneer je wordt overboden of wanneer je een proxy/automatisch bod hebt ingesteld. Deze een automatische melding vervalt als er een nieuwe biedronde wordt gestart.

Tijdens het bieden is het mogelijk om van onze automatische biedrobot gebruik te maken. Hoe werkt dit? Je plaatst de eerste keer dat je wilt bieden direct jouw hoogste bod (dat is jouw bied plafond). Maar je vinkt wel ‘proxy bod’ aan. Ons systeem plaatst nu voor jou het eerste bod (vanaf prijs + minimale biedstap). Als je nu wordt overboden, zal het systeem namens jou direct het volgende bod plaatsen met wederom de minimale biedstap van die woning. Je krijgt overal gewoon meldingen van via de e-mail.

Statische biedingen zijn de normale handmatige biedingen. Hierbij plaats je de bieding zelf.

Tarieven

Op de website van Bieden & Wonen kun je op de pagina van één van onze vestigingen de tarieven terug vinden. Elke lokale woningmarkt is anders en elke woning is anders, dus het kan zijn dat onze makelaarskantoren niet dezelfde tarieven aanhouden.

Online biedrondes

Dat betekend dat de verkoper nooit verplicht is om de woning te verkopen aan één van de bieders. De verkoper behoudt het recht van gunnen van de woning. de

Ja, de koper heeft altijd de wettelijke 3 dagen bedenktijd na het tekenen van het voorlopig koopcontract.

Ja, het wijkt verder niet af qua verkooptraject van de traditionele makelaar. Alleen de bied procedure is anders.

Dat kan. Let er alleen op dat indien er in de laatste 5 minuten een bieding wordt gedaan, dan wordt de biedronde automatisch met 5 minuten extra verlengd. Dit gaat ongelimiteerd door, om alle bieders een eerlijke kans te blijven geven.