Het online biedplatform: duidelijkheid voor iedereen

Via het online biedplatform plaatst een bieder eenvoudig een bod op je woning, terwijl jij 24/7 inzicht hebt in alle biedingen met bijbehorende voorwaarden.

Het online biedplatform: duidelijkheid voor iedereen

Met het online biedplatform geeft Bieden & Wonen de regie over het aankoop- en verkoopproces weer terug aan de koper en verkoper. De verkoper kiest samen met de makelaar welke biedstrategie het best bij de woning past: open bieden of gesloten bieden.

Ons doel is jou zo goed mogelijk te informeren door het hele proces, zodat jij meer weet en beter kunt handelen. Eerlijk, zonder handjeklap of vriendjespolitiek.

Open bieden: íedereen volgt álles live

Bij open bieden ziet iedereen real-time elkaars biedingen. Bieders kunnen op deze manier eenvoudig tegen elkaar opbieden. Bieders zijn te herkennen aan een anonieme bieder ID. Bij alle biedingen wordt aanvullende informatie getoond zoals de type bieder (particulier of belegger), de ontbindende voorwaarden en of er bijvoorbeeld gebruik wordt gemaakt van een aankoopmakelaar. Deze biedprocedure wordt vooral veel gebruikt in de regio’s met een hoge vraag naar woningen.

Gesloten bieden: alles vastgelegd in een digitaal biedlogboek

Bij gesloten bieden is de biedronde volledig afgeschermd. Tot het einde van de biedronde zijn de biedingen voor niemand inzichtelijk, ook niet voor de verkopende partij. Pas na het aflopen van de biedronde krijgt de verkopende partij inzicht in het biedlogboek.Net zoals bij open bieden is hierbij dan aanvullende informatie over de bieders beschikbaar. Deze biedprocedure wordt vaak gekozen door verkopers van bijzondere objecten.

Registratie en verificatie van bieders

Na de bezichtigingen kunnen kijkers zich hier registreren om mee te bieden. Daarbij controleren wij alle bieders op een geldig identificatiebewijs. We vragen hierbij ook geldende biedvoorwaarden bij, zoals een financieringsvoorbehoud. Na de verificatie kunnen bieders een bod uitbrengen tot het einde van de biedronde.

Veelgestelde vragen

Nee, je moet als bieder eerst gescreend zijn. Een bieder kan pas een bod uitbrengen op de woning zodra hij of zij de woning heeft bezichtigd en een geverifieerd Bieden & Wonen account heeft. Na het aanmaken van een account controleren wij de financiële gegevens en de identiteit van de bieder.

De notaris waarborgt het transparante biedproces van Bieden & Wonen. De notaris kan steekproefgewijs in de back-end van het biedsysteem van Bieden & Wonen kijken of een bepaalde biedronde goed is verlopen.

Biedingen zijn bindend, hoewel de bieder na het tekenen van het koopcontract altijd de wettelijke 3 dagen bedenktijd heeft die elke koper heeft (en eventuele ontbindende voorwaarden).

Nee. De woning kan ook worden gegund door de woningeigenaar aan een van de andere bieders met bijvoorbeeld in de verkoper zijn of haar ogen betere ontbindende voorwaarden.

Als een bieder een bod plaatst in de laatste 5 minuten, wordt de biedronde met 5 minuten verlengd. Dit herhaald zich totdat er geen bieding meer wordt geplaatst in de laatste 5 minuten.

De verkoper heeft nadat de biedronde is verstreken tot 3 werkdagen de tijd om de woning wel of niet te gunnen. Indien de verkoper de woning gunt, dan kan hij/zij de woning aan elke bieder gunnen. Dat hoeft niet het hoogste bod te zijn. Indien de woningeigenaar besluit om de woning niet te gunnen, dan wordt er een nieuwe biedronde georganiseerd door de makelaar op het platform van Bieden & Wonen waar een nieuwe datum bekend wordt gemaakt.

Staat jouw vraag er niet tussen? Klik hier voor alle veelgestelde vragen.