Het online biedplatform: duidelijkheid voor iedereen

Alle biedingen lopen via het online biedplatform. Zo krijgt iedere kijker een eerlijke kans om een bod uit te brengen, die állemaal worden gelogd in een digitaal biedlogboek.

Het online biedplatform: duidelijkheid voor iedereen

Met het online biedplatform geeft Bieden & Wonen de regie over het aankoop- en verkoopproces weer terug aan de koper en verkoper. Alle biedingen worden gelogd in een digitaal biedlogboek dat achteraf openbaar wordt gemaakt.

Ons doel is jou zo goed mogelijk te informeren door het hele proces, zodat jij meer weet en beter kunt handelen. Eerlijk, zonder handjeklap of vriendjespolitiek.

Alle bieders worden gescreend

Voordat je als bieder een bod uit kan brengen word je eerst gescreend. Na het aanmaken van een account controleren wij de financiële gegevens en de identiteit van de bieder. Zo weten we ook zeker dat de bieder de woning heeft bezichtigd, of een bezichtiging heeft ingepland.

Een bod uitbrengen in 2 klikken

Nadat je je account compleet hebt gemaakt – inclusief eventuele ontbindende voorwaarden – en bent goedgekeurd, is het tijd om je bod uit te brengen. Vind je woning via het kopje ‘Woningaanbod’.

Op de woningpagina vind je de begin- en eindtijd van de biedronde. Na het plaatsen van je bod krijg je hiervan een bevestiging per e-mail toegestuurd.

Open bieden vs. gesloten bieden

Bij open bieden ziet iedereen real-time elkaars biedingen. Tot het einde van de biedronde kun je als bieder zoveel biedingen uitbrengen als je wilt. Jouw bieding herken je aan je bieder ID. Door op het bieder ID te klikken, kan iedereen je eventuele ontbindende voorwaarden inzien.

Gesloten bieden werkt vrijwel hetzelfde als bij iedere andere makelaar. Tot het einde van de biedronde kun je een bod indienen. Het verschil met open bieden is dat de biedingen niet openbaar worden gemaakt.

Digitaal biedlogboek: geen gesjoemel meer

Als een van de eerste makelaars in Nederland hebben wij het digitaal biedlogboek geïntroduceerd. Alle biedingen worden hier automatisch in gelogd.

Na het aflopen van een biedronde én na het verstrijken van de bedenktermijn en eventuele ontbindende voorwaarden van het winnende bod wordt dit biedlogboek openbaar gemaakt bij de woningadvertentie.

Klik hier voor een voorbeeld van een biedlogboek.

Veelgestelde vragen

Nee, je moet als bieder eerst gescreend zijn. Een bieder kan pas een bod uitbrengen op de woning zodra hij of zij de woning heeft bezichtigd en een geverifieerd Bieden & Wonen account heeft. Na het aanmaken van een account controleren wij de financiële gegevens en de identiteit van de bieder.

De notaris waarborgt het transparante biedproces van Bieden & Wonen. De notaris kan steekproefgewijs in de back-end van het biedsysteem van Bieden & Wonen kijken of een bepaalde biedronde goed is verlopen.

Biedingen zijn bindend, hoewel de bieder na het tekenen van het koopcontract altijd de wettelijke 3 dagen bedenktijd heeft die elke koper heeft (en eventuele ontbindende voorwaarden).

Nee. De woning kan ook worden gegund door de woningeigenaar aan een van de andere bieders met bijvoorbeeld in de verkoper zijn of haar ogen betere ontbindende voorwaarden.

Als een bieder een bod plaatst in de laatste 5 minuten, wordt de biedronde met 5 minuten verlengd. Dit herhaald zich totdat er geen bieding meer wordt geplaatst in de laatste 5 minuten.

De verkoper heeft nadat de biedronde is verstreken tot 3 werkdagen de tijd om de woning wel of niet te gunnen. Indien de verkoper de woning gunt, dan kan hij/zij de woning aan elke bieder gunnen. Dat hoeft niet het hoogste bod te zijn. Indien de woningeigenaar besluit om de woning niet te gunnen, dan wordt er een nieuwe biedronde georganiseerd door de makelaar op het platform van Bieden & Wonen waar een nieuwe datum bekend wordt gemaakt.

Staat jouw vraag er niet tussen? Klik hier voor alle veelgestelde vragen.