FAQ

Bekijk hieronder de meest gestelde vragen over onze werkwijze of neem rechtstreeks contact met ons op.

Ja, Bieden & Wonen is een landelijke partij en werkt nauw samen met aangesloten makelaarskantoren die trainingen krijgen om het concept toe te passen in jouw lokale woningmarkt. Neem contact met het hoofdkantoor op om een selectie van aangesloten makelaars bij jou in de buurt te krijgen.

Ja, Bieden & Wonen werkt nauw samen met verschillende makelaars per provincie, stad en zelfs per dorp. Wij maken ten alle tijden gebruik van lokale vastgoed deskundigheid om het verkoopproces te bevorderen. Onze database bestaat momenteel uit ruim 800 kantoren in Nederland.

Neem contact met een Bieden & Wonen medewerker op om de prijslijst te ontvangen voor het verkopen van je woning. De makelaarscourtage kosten verschillen per woning.

Je kan je huis al per opbod verkopen vanaf €595,00 (incl. btw).

Omdat Bieden & Wonen een veilinghuis is rekenen wij in sommige gevallen veilingkosten aan de koper. Deze kosten wordt ook wel Opgeld genoemd. Deze kosten vind je terug in de Speciale Veiling Voorwaarden indien deze van toepassing zijn op desbetreffende woning.

Nee je bent nooit verplicht om je woning te verkopen. Aan het einde van het biedtraject heeft de verkopende partij het gunrecht. Dit betekend, dat de verkoper te allen tijden elk bod mag afwijzen en de verkoop niet door hoeft te laten gaan.

 

Ook kan de verkoper tegen elk aannemelijk bod gedurende het online bieden (indien de verkoper het interessant vindt) de woning direct verkopen en de online veiling annuleren. De resterende tijd op de online veiling afwachten is dus geen verplichting.

Ja, wij kunnen je woning heel breed nationaal promoten. Denk aan promote op Funda.nl, Jaap.nl, Pararius.nl, Huislijn.nl en nog veel meer. Daarnaast kunnen wij ook landelijke mailing campagnes gericht aan aankoopmakelaars verrichten.

Neem voor deze vraag contact op met het hoofdkantoor via 085-1302361. Het kan mogelijkerwijs zijn dat jouw huidige verkoopmakelaar al in onze database zit jij dus gebruik kunt maken van onze dienstverlening via je huidige verkoopmakelaar.

Je kunt je registreren via onze website als gegadigde voor een woning. Vervolgens kan je de woning met desbetreffende verkopend makelaar (die desbetreffende woning heeft aangemeld). Dit vind je terug op de woning detail pagina. Nadat je de woning hebt bezichtigd, valideert een medewerker van Bieden & Wonen jouw account en persoonsgegevens die je hebt ingestuurd via het registratieformulier op onze website. Indien je gegevens zijn goedgekeurd, dan krijg je hier een melding van en heb je toegang.

Je kan nu meebieden op de woning (vergeet niet aan te geven in jouw account wat je ontbindende voorwaarden zijn).

Ja dat kan. Registreer je via onze website als aankoopmakelaar en vul je gegevens in. Bieden & Wonen valideert je gegevens. Na goedkeuring kan je namens je klant meebieden.

Ben je aangesloten bij de branchevereniging ‘Vastgoedpro’? Dan kan je geheel kosteloos woningen aanmelden op het platform van Bieden & Wonen. Neem contact op met Bieden & Wonen om deze voorwaarden te ontvangen.

Nee, dit is een vrijwillige opbod veiling. Je bent bij ons nooit verplicht om te verkopen. De prijs gaat vanaf de getoonde (vanaf/richt)prijs omhoog.

Wij hanteren een maximale verkooptermijn van 45 dagen. Binnen deze tijd willen wij de maximale verkoopopbrengst voor je woning hebben bereikt. Bieden & Wonen verzorgd altijd het volledige bemiddelingstraject indien je niet hebt gekozen voor een lokale verkoopmakelaar. In dit geval zal een van de Bieden & Wonen vestigingen alles verzorgen, vanaf het maken van professionele foto’s tot aan de nazorg en transactie van de koopsom via een gekozen notariskantoor.