Dussen – Baan 36

Bidding from: € 395.000

Sold

Information

Volume: m3
Living space: m2
Plot area: 0 m2
Type: WOONHUIS
Construction year: 1920
Rooms: 12

Property description

Deze vrijstaande woonboerderij met riante schuur/loods op een perceel van maar liefst 5.340m2 biedt alle mogelijkheden!

– voor hobby- en bedrijfsdoeleinden, maar ook voor bijvoorbeeld mantelzorg
– in combinatie met bedrijf aan huis.

Wanneer men op zoek is naar een vrijstaande woning waar de combinatie van wonen en werken tot de mogelijkheden behoort, dan is deze woning zeer geschikt. Men zou hierbij kunnen denken aan het houden van een kantoor- of praktijk aan huis. Maar ook voor het organiseren van bijvoorbeeld workshops is de locatie zeer geschikt.

Heeft men een beroep aan huis waarvoor een grote loods benodigd is of hobby’s zoals het houden van oldtimers of paarden? Ook hiervoor is men hier op het juiste adres! De grote vrijstaande loods en de paardenweide zijn reeds op het perceel aanwezig.

De woning is als het ware in tweeën gedeeld en kent een zgn. woon- en werkgedeelte.

Indeling woongedeelte

Entree / Hal
Via de hal met trapopgang heeft men aan de ene zijde toegang tot de woonkamer en aan de andere zijde tot de woonkeuken.

Woonkamer / Serre
De gezellige woonkamer is voorzien van een mooie hout-cv-kachel, een houten vloer en openslaande tuindeuren naar de aangrenzende serre. Dit is een lichte verblijfsruimte waarvandaan men een prettig zicht heeft over toegangsweg / oprit en de schapenweide. Vanuit de serre heeft men toegang tot het privacyvolle terras, gelegen aan het watertje de Dussen aan de achterzijde van de woning.

Keuken
De keuken biedt naast het interieur (rechte opstelling, voorzien van diverse inbouwapparatuur) ook de mogelijkheid om een grote tafel te plaatsen. Hierdoor is het echt zo’n ruimte waar je altijd gaat zitten… Door het grote raam heeft men een prettig lichtinval en de royale trapkast biedt extra mogelijkheden voor het opbergen van provisie. Vanuit de keuken zijn de bijkeuken en de badkamer te bereiken.

Bijkeuken
Ter plaatse van de bijkeuken treft men een lichtkoepel, de opstelling van de CV-ketel, een werkblad met spoelbak en de aansluitpunten voor de wasapparatuur aan.

Badkamer I
De nette, geheel in lichte kleurstellingen betegelde badkamer is voorzien van een ligbad, wastafel, radiator en natuurlijke ventilatie.

Toiletruimte
Er is een separate toiletruimte aanwezig. Deze is bereikbaar vanuit de bijkeuken.

Verdieping
Vanuit de overloop heeft men toegang tot een drietal slaapkamers en de tweede badkamer. De slaapkamers zijn allen netjes qua afwerking en voorzien van openslaande dakramen. De badkamer beschikt over een douche, wastafel en toilet.

Indeling werkgedeelte

Berging
Binnendoor, vanuit de bijkeuken, heeft men toegang tot de royale berging. Ideaal voor onder meer het stallen van fietsen, maar zou zelfs dienst kunnen doen als kantoor-/werk- of speelruimte. Vanuit hier is de aangrenzende sfeevolle kantoorruimte bereikbaar en heeft men middels een trap (in de berging) toegang tot de afgesloten multifunctionele zolder.

Zolder
Middels een vaste trap is deze praktische zolder bereikbaar. Niet alleen als bergruimte te gebruiken, maar het betreft hier ook een zeer fijne ruimte als speel- dan wel relaxruimte.

Kantoorruimte
Deze comfortabele werkruimte, binnendoor via de berging bereikbaar, is voorzien van alle benodigde aansluitingen. Onder meer de houten vloer en het plafond met balken zorgen ter plaatse voor de gezellige sfeer.

Multifunctionele ruimte
Via buitenom is de ruimte aanwezig welke thans in gebruik is als evenementenruimte. Deze royale ruimte is voorzien van een kitchenette en een fraaie tegelvloer. De aanwezige raampartijen zorgen voor voldoende lichtinval en is uitermate geschikt voor het geven van workshops, cursussen, kan dienen als vergader-/woonruimte, atelier, B&B of mantelzorgwoning. Alle nutsvoorzieningen zijn daarvoor aanwezig.

Perfecte ruimte voor beroep aan huis of stallen van oldtimers en/of paarden!

Buiten
Naast de woning staat een grote schuur / loods op het riante perceel van 5.340m². Rondom de bebouwing is het perceel grotendeels bestraat. Hierdoor is er op eigen terrein voldoende parkeergelegenheid aanwezig. Verder is het perceel ingericht met een grote oprijlaan, een dieren-/paardenweide en diverse volwassen bomen en struiken.

Schuur / loods
Deze grote schuur/loods is uitermate geschikt voor diverse doeleinden. Naast het uitoefenen van een beroep waarbij een dergelijk ruimte benodigd is, zou men de ruimte eveneens kunnen gebruiken voor het stallen van bijvoorbeeld oldtimers en/of caravans. Tevens zou, wanneer men de nodige aanpassingen zou doen, de ruimte zeer geschikt kunnen zijn als paardenstalling. De loods is van binnenuit geheel geisoleerd en voorzien van een grote elektrische overheaddeur (4x4m). Aan de achterzijde is de loods voorzien van een grote garagedeur.

Kantine
Wanneer men de loods beroepsmatig zou gebruiken is de aangrenzende ruimte ideaal als kantine. Deze ruimte, welke direct toegang geeft aan de loods, is voorzien van een houten vloer, deels betegelde wanden, een moederhaard en een dubbele wastafel in meubel. Het geheel is voorzien van een separate stoppenkast (ruime elektravoorziening / groepenkast 220-380v).

Algemeen
– vrijstaande loods voor beroep aan huis of hobby’s als old timers ect
– kantoor en multifunctionele ruimte (volledig geïsoleerd) inpandig gesitueerd
– serre aan het huis voor extra genot
– de daken van zowel woon- als werkgedeelte zijn volledig vernieuwd en geïsoleerd in 2016
– groot perceel met dieren-/paardenweide
– bestemming: bedrijf; milieucategorie 3.1; mogelijk te wijzigen naar woonbestemming

Dussen en omgeving
Dussen behoort tot het Land van Altena en behoorde al sinds 1200 tot het Graafschap Holland en beschikt al sinds 1331 over een eigen kasteel; kasteel Dussen. In 1378 werd de oorspronkelijk donjon door Arend van der Dussen verbouwd tot een slot, dat in het Hollands-Brabants grensgebied lag en voor die tijd zeer modern werd aangelegd. In de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel zwaar beschadigd. Na de restauratie in 1953 deed het kasteel lange tijd dienst als gemeentehuis.
Dussen ligt op de rechteroever van de Bergsche Maas, die in 1904 gereedkwam en het Land van Altena van de Langstraat scheidde. Ten noorden van Dussen ligt het natuurgebied Kornse Boezem. Hier loopt ook de Kornse Dijk naar het noorden.

Bidding details


Bidding from

€ 395.000

Highest bid

€ 422.650


Contact person


Estate agent


Auction house