Amsterdam – Palestrinastraat 29HS

228 m2 - 7 rooms - starting price: € 1.895.000 - Share on social media - What will be my monthly costs ?

Inquire viewing

Offered by

Caspar Phijffer - caspar@biedenenwonen.nl - 085 130 23 61

Caspar Phijffer

Nice place, huh?

Omgeving
Deze unieke, karakteristieke en comfortabele woning is geschikt voor families en/of beleggers. De woning is gelegen in het hart van de meest gewilde buurt in Amsterdam, namelijk: Amsterdam Zuid. De Palestrinastraat staat bekend om de meest trendy restaurants en brasserieën op loopafstand zoals onder andere Brasserie van Dam en De Joffers. Tevens is om de hoek het Concertgebouw. Een aantal bekende winkelstraten zoals de Cornelis Schuytstraat, Van Baerlestraat en de PC Hooftstraat bevinden zich ook op loopafstand van deze straat. Verder bevindt het Vondelpark, het Museumplein en bijvoorbeeld het Rijksmuseum zich ook op loopafstand van de woning. Voor families is het ook handig dat er scholen om de hoek van de woning zijn. Hoewel u wel in het hart van de geliefde buurt Amsterdam Zuid zit, is de A10 ook binnen 10 minuten bereikbaar met de auto. Voor parkeervergunningen is er geen wachtlijst!

Bijzonderheden
• In hartje Amsterdam, buurt Amsterdam Zuid
• VVE kosten p/m zijn €140,00
• Concertgebouw zeer dichtbij
• Verdeeld over 3 woonlagen (incl. Souterrain)
• Eigen grond! (geen erfpacht)
• Zonnige tuin op het Zuiden (met uitbouw mogelijkheden)
• Uitbouwen in de tuin van 20 a 25m2 (evt. vergunningsvrij)
• Zeer rustige straat
• Mogelijkheid tot vergroten woon oppervlakte (20 a 25m2 tuin uitbouw + circa 25 m2 kruipruimte)
• Souterrain, keuken en begane grond wit marmeren vloeren
• Eerste verdieping eiken parketvloeren

Indeling

Begane grond
Op de begane grond treft u de entree van de Palestrinastraat 29HS. Wanneer u deze prachtige woning betreedt komt u eerst in de hal aan. Via de hal komt u in een lange gang aan, waar u naar de woonkamer op de begane grond door kunt lopen of de trap omhoog- of naar beneden kunt nemen naar de andere woonlagen van de woning. Aan uw linkerzijde in de hal treft u een berging/ garderobekast aan onder de trap. Aan het einde van de hal is een toilet welke door de huidige eigenaren ruimer is gemaakt. In de hal ziet u een groot raam met uitzicht over de tuin en de rest van de tuinen van de andere woningen in de buurt.

Wanneer u de woonkamer inloopt valt het gelijk op dat de woning hoge plafonds heeft, wat een kenmerk is van dit soort woningen in de Palestrinastraat. In de woonkamer zijn er vier grote ramen, welke voor enorm veel daglicht zorgen!

Ook bevindt de keuken zich op de begane grond aan het einde van de hal, naast de trap. Het is een dichte keuken, voorzien van alle belangrijke voorzieningen. De originele ‘witjes’ uit 1900 zijn met zorg verwijderd bij de renovatie en opnieuw gebruikt.

Souterrain
Wanneer u naar beneden loopt, via de trap die aan de keuken grenst, komt u aan in het Souterrain van de woning. De hal waarin u op dit moment staat krijgt licht van de tuindeur en wordt gebruikt als computerruimte en leidt u naar verschillende kamers. Er bevindt zich 1 slaapkamer in het souterrain met twee ramen en een bergruimte met raam, nu in gebruik voor CV en opslag. Verder bevindt zich hier ook de kruipruimte van ongeveer 20m2. Er bestaat een mogelijkheid om hier meer woonoppervlakte te maken. Er kan dan eventueel een tweede slaapkamer gecreëerd worden. Dit is door buren in de Palestrinastraat reeds gedaan. Een tweede bergruimte zonder daglicht is in gebruik als voorraadkamer.

1e verdieping
Via de trap vanuit het souterrain en de begane grond treft u eerst tussen keuken en badkamer een kleine slaapkamer met balkon aan de tuinzijde, daarna de 1e verdieping van de woning. Deze bestaat uit 3 slaapkamers en een badkamer met dubbele wastafel, ligbad en ruime douche van 120 cm breed. Via de overloop loopt u door naar de hal. Aan het einde van de lange gang is tevens een toilet (gescheiden van de badkamer). Opmerkelijk zijn wederom de grote ramen in de slaapkamers. Momenteel wordt de derde erker slaapkamer (3,36m x 1,90m) gebruikt als een studeerkamer.

Berging
De berging is 2,34m x 3,15m.

Erfpacht
Er is geen erfpacht. Het betreft eigen grond.

Tuin / buiten
Aan de achterkant is een zonnige tuin op het zuiden. Er is wat achterstallig onderhoud bij het balkon wat boven de tuin zit, maar er is een optie om het balkon uit te bouwen over de gehele breedte van de achtergevel en er zo een klein zij terrasje van te bouwen. U kunt dan ook vanuit de eerste verdieping genieten van de zon!

Ook is er een optie om aan de achterkant (wanneer het bestemmingsplan dit toelaat) aan/uit te bouwen. U kunt hier dan nog eens 20m2 tot 25m2 genereren. Boven op de aanbouw ligt dan een optie om het zijterras te creëren.
Haaks op de tuin is er nog een strook grond behorend bij het huis dat te bereiken is via het raam in het souterrain en zou kunnen bijdragen aan het creëren van een tweede badkamer.

Onderhands een bod doen?
U kunt uw bod uitbrengen nadat u zich heeft geregistreerd als bieder via de website van BIEDEN & WONEN. Wilt u onderhands uw bod uitbrengen, neem dan contact op met de contactpersoon van deze woning zoals vermeld op de website van BIEDEN & WONEN.

Gunning
De verkoper behoudt zich het recht voor om zonder opgaaf van redenen niet te gunnen of aan een ander dan de hoogste inschrijver dan wel de inschrijving steeds en zonder opgaaf van redenen af te gelasten, dit alles uitsluitend ter beoordeling van verkoper. Indien niet wordt gegund of de inschrijving om welke reden dan ook wordt afgelast, staat het verkoper vrij om met wie dan ook in onderhandeling te treden over een mogelijke verkoop; verkoper is daarbij niet gehouden om (een) bieder(s) in onderhandelingen te betrekken en bieders komen mitsdien te dier zake geen rechten toe.

Betaling
De koopsom dient bij de levering te worden voldaan. Uiterlijk 30 dagen na ondertekening van de koopovereenkomst dient koper een waarborgsom van 10% van de koopprijs bij de notaris te storten dan wel een bankgarantie tot zodanig bedrag gesteld te laten hebben.

Schedule a viewing

Of course, you will want to see this house from the inside! We’ll take care of it. Enter your details below and indicate which day and time suit you best. You will then be contacted to make an appointment.

Tip: exploratory mortgage advice
Via onze hypotheekadviseur kan je redelijk wat kosten besparen. Het eerste gesprek is gratis en kan eventueel via Google Meets.

Bidding from

€ 1.895.000


Highest bid

€ 1.895.000

Do you have questions?

You can find all frequently asked questions about bidding here. For other questions, we can be reached by phone at 085 130 2361.

Location of the house