Voordelen van zonnepanelen voor woningeigenaren

Wat hebben zonnepanelen voor voordelen?

Het is eind 2019 en hartje winter, misschien nu niet per se het moment om het over zonnepanelen te hebben. Toch, dit jaar is er in Nederland voor het eerst meer stroom opgewekt uit duurzame bronnen, dan door steenkolencentrales. Dit komt voornamelijk doordat het aantal zonnepanelen is toegenomen en we een zonnig jaar achter de rug hebben. Omgerekend hebben alle zonnepanelen samen net zoveel opgewekt als twee miljoen huishoudens samen aan stroom gebruiken. Het is nu een goed moment om er over na te denken, dan zijn ze gemonteerd wanneer straks de zon weer gaat schijnen. Want zonnepanelen hebben heeft een hoop voordelen.

voordelen zonnepanelen

De voordelen:

Lage energierekening
Doordat je je eigen energie opwekt bespaar je flink op de energierekening. In sommige gevallen kun je de energiekosten zelfs helemaal laten verdwijnen. Dit is voor mensen de belangrijkste reden om zonnepanelen aan te schaffen.

Goed voor milieu
Hier trekt niet iedereen zich iets van aan, maar zonnepanelen zijn nou eenmaal goed voor het milieu. Dit komt omdat zonnepanelen veel minder CO2 uitstoten dan bijvoorbeeld gas.

Levensduur
Zonnepanelen hebben een lange levensduur. Gemiddeld gaan ze ongeveer 25 jaar mee. Stel dat je in de eerste 10 jaar de panelen terugverdiend, zul je in de rest van de tijd alleen nog maar winst maken.

Onderhoud
Als woningeigenaar heb je maar weinig onderhoud aan de zonnepanelen. Door regen en wind blijven de panelen vaak vuil vrij. Jaarlijks is het misschien 1 รก 2 keer nodig om schoon te maken.

Subsidie
Dit is per gemeente verschillend, maar zonnepanelen kunnen belastingtechnisch ook voordelen hebben. We raden je aan dit na te vragen bij je eigen gemeente.

Woningwaarde
Je woning zal in waarde stijgen wanneer er zonnepanelen op het dak liggen. Dit belangrijkste reden is dat duurzame huizen tegenwoordig meer waard zijn voor eventuele woningkopers. De zonnepanelen dragen bij aan de duurzaamheid.

Recent blogs

15 April 2022

Verhuiskaartje

Read blog
01 April 2022

Wat kan ik lenen?

Read blog
09 March 2022

Daling huizenprijzen Amsterdam (update)

Read blog
02 March 2022

Verbeterplan Transparant Koopproces

Read blog
24 February 2022

Bouwkundige keuring

Read blog
16 February 2022

Waarde van je huis zelf berekenen

Read blog
10 February 2022

Gesloten bieden

Read blog
08 September 2021

Bieden en Wonen wordt genoemd in Tweede Kamer als oplossing voor oneerlijk koopproces

Read blog
Read all blogs