Voordelen van zonnepanelen voor woningeigenaren

30 december 2019 Voordelen van zonnepanelen voor woningeigenaren

Wat hebben zonnepanelen voor voordelen?

Het is eind 2019 en hartje winter, misschien nu niet per se het moment om het over zonnepanelen te hebben. Toch, dit jaar is er in Nederland voor het eerst meer stroom opgewekt uit duurzame bronnen, dan door steenkolencentrales. Dit komt voornamelijk doordat het aantal zonnepanelen is toegenomen en we een zonnig jaar achter de rug hebben. Omgerekend hebben alle zonnepanelen samen net zoveel opgewekt als twee miljoen huishoudens samen aan stroom gebruiken. Het is nu een goed moment om er over na te denken, dan zijn ze gemonteerd wanneer straks de zon weer gaat schijnen. Want zonnepanelen hebben heeft een hoop voordelen.

voordelen zonnepanelen

De voordelen:

Lage energierekening
Doordat je je eigen energie opwekt bespaar je flink op de energierekening. In sommige gevallen kun je de energiekosten zelfs helemaal laten verdwijnen. Dit is voor mensen de belangrijkste reden om zonnepanelen aan te schaffen.

Goed voor milieu
Hier trekt niet iedereen zich iets van aan, maar zonnepanelen zijn nou eenmaal goed voor het milieu. Dit komt omdat zonnepanelen veel minder CO2 uitstoten dan bijvoorbeeld gas.

Levensduur
Zonnepanelen hebben een lange levensduur. Gemiddeld gaan ze ongeveer 25 jaar mee. Stel dat je in de eerste 10 jaar de panelen terugverdiend, zul je in de rest van de tijd alleen nog maar winst maken.

Onderhoud
Als woningeigenaar heb je maar weinig onderhoud aan de zonnepanelen. Door regen en wind blijven de panelen vaak vuil vrij. Jaarlijks is het misschien 1 á 2 keer nodig om schoon te maken.

Subsidie
Dit is per gemeente verschillend, maar zonnepanelen kunnen belastingtechnisch ook voordelen hebben. We raden je aan dit na te vragen bij je eigen gemeente.

Woningwaarde
Je woning zal in waarde stijgen wanneer er zonnepanelen op het dak liggen. Dit belangrijkste reden is dat duurzame huizen tegenwoordig meer waard zijn voor eventuele woningkopers. De zonnepanelen dragen bij aan de duurzaamheid.

Delen op social media

Recente blogs

Invloed energielabel op de verkoopprijs van een woning

Invloed energielabel op de verkoopprijs van een woning

08 november 2022
Verhuiskaartje

Verhuiskaartje

15 april 2022
Wat kan ik lenen?

Wat kan ik lenen?

01 april 2022
Bekijk alle blogs