Voordelen van zonnepanelen voor woningeigenaren

Wat hebben zonnepanelen voor voordelen?

Het is eind 2019 en hartje winter, misschien nu niet per se het moment om het over zonnepanelen te hebben. Toch, dit jaar is er in Nederland voor het eerst meer stroom opgewekt uit duurzame bronnen, dan door steenkolencentrales. Dit komt voornamelijk doordat het aantal zonnepanelen is toegenomen en we een zonnig jaar achter de rug hebben. Omgerekend hebben alle zonnepanelen samen net zoveel opgewekt als twee miljoen huishoudens samen aan stroom gebruiken. Het is nu een goed moment om er over na te denken, dan zijn ze gemonteerd wanneer straks de zon weer gaat schijnen. Want zonnepanelen hebben heeft een hoop voordelen.

voordelen zonnepanelen

De voordelen:

Lage energierekening
Doordat je je eigen energie opwekt bespaar je flink op de energierekening. In sommige gevallen kun je de energiekosten zelfs helemaal laten verdwijnen. Dit is voor mensen de belangrijkste reden om zonnepanelen aan te schaffen.

Goed voor milieu
Hier trekt niet iedereen zich iets van aan, maar zonnepanelen zijn nou eenmaal goed voor het milieu. Dit komt omdat zonnepanelen veel minder CO2 uitstoten dan bijvoorbeeld gas.

Levensduur
Zonnepanelen hebben een lange levensduur. Gemiddeld gaan ze ongeveer 25 jaar mee. Stel dat je in de eerste 10 jaar de panelen terugverdiend, zul je in de rest van de tijd alleen nog maar winst maken.

Onderhoud
Als woningeigenaar heb je maar weinig onderhoud aan de zonnepanelen. Door regen en wind blijven de panelen vaak vuil vrij. Jaarlijks is het misschien 1 á 2 keer nodig om schoon te maken.

Subsidie
Dit is per gemeente verschillend, maar zonnepanelen kunnen belastingtechnisch ook voordelen hebben. We raden je aan dit na te vragen bij je eigen gemeente.

Woningwaarde
Je woning zal in waarde stijgen wanneer er zonnepanelen op het dak liggen. Dit belangrijkste reden is dat duurzame huizen tegenwoordig meer waard zijn voor eventuele woningkopers. De zonnepanelen dragen bij aan de duurzaamheid.

Recente blogs

08 september 2021

Bieden en Wonen wordt genoemd in Tweede Kamer als oplossing voor oneerlijk koopproces

Lees blog
15 maart 2020

Wijzigingen Corona virus

Lees blog
07 januari 2020

Een Tiny House in Nederland

Lees blog
30 december 2019

Voordelen van zonnepanelen voor woningeigenaren

Lees blog
19 december 2019

Ook voor inbrekers zijn de feestdagen aangebroken

Lees blog
17 december 2019

Stijgend aantal inwoners zorgt voor grotere woningnood

Lees blog
12 december 2019

Bedenktijd rond de feestdagen 2019/2020

Lees blog
10 december 2019

Wat is erfpacht?

Lees blog
Bekijk alle blogs