Verschil traditionele makelaar & internetmakelaar

Wat is het verschil tussen een traditionele makelaar en een internetmakelaar?

De rol van een makelaar is de laatste jaren flink veranderd. In een vorige blog is het verschil tussen de traditionele- en internetmakelaar al even aan bod gekomen. Middels deze blog zal er nu dieper op ingegaan worden.

Ontwikkeling van de makelaar

Makelaar is een beroep wat al ruim 700 jaar bestaat. Vroeger waren makelaars tussenpersoon bij handel in allerlei verschillende producten. Voornamelijk kooplieden die handelden in textiel, schepen, etenswaar en meubels werden bijgestaan door makelaars. Tegenwoordig staat de makelaar vooral bekend om zijn/haar bemiddeling in het (ver)kopen van onroerend goed.

Verschil traditionele makelaar & internetmakelaar

Op het eerste oog lijkt het verschil voornamelijk in online en offline te zitten. Toch is dit niet waar, ook de traditionele makelaar werkt tegenwoordig veel online. Je kunt niet achterblijven als makelaar in een tijd van digitalisering. Het grootste verschil is voornamelijk het verschil in prijs en ondersteuning.

Internetmakelaar

De eerste internetmakelaar is inmiddels al bijna 15 jaar oud. In 2005 was Makelaarsland de eerste internetmakelaar van Nederland. Een internetmakelaar werkt voor een vast tarief en dus niet op basis van provisie/courtage. Deze bedragen variëren tussen de €275,- en €1300,-. Voor de goedkoopste heb je alleen een Funda plaatsing (met slechts één zelf gemaakte foto). Naarmate de prijs stijgt krijg je daar ook meer diensten voor terug. Uiteindelijk kan ook een internetmakelaar, net als de traditionele makelaar, je ondersteunen van A tot Z. Toch is het bij heel veel internetmakelaars zeer gebruikelijk dat je als verkoper zelf de rondleidingen doet en een advertentietekst verzorgd. Zorg dus dat je dit van te voren goed doorspreekt.

 Traditionele makelaar

De traditionele makelaar heeft in de loop der jaren een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Een ‘gewone’ makelaar regelt alles van advertentieteksten tot rondleiden en van promotie tot onderhandelen. In ruil voor deze diensten betaal je een courtage, dit is vaak een percentage tussen 1,25% en 2,25%. Dit bedrag loopt al snel in de duizenden euro’s.

Bieden & Wonen makelaar

Bij Bieden & Wonen hebben we drie verschillende pakketten. De goedkoopste is €395,-, vervolgens een van €595,- en het totaal pakket is €795,-. Een verkoopmakelaar, bezichtigingen en notaris zitten in alle pakketten standaard inbegrepen. Het verschil tussen de pakketten zit voornamelijk in de presentatie en promotie. Kijk in onze brochure voor de actuele tarieven.

verschil traditionele makelaar internetmakelaar bieden & wonen

 

Recente blogs

15 maart 2020

Wijzigingen Corona virus

Lees blog
07 januari 2020

Een Tiny House in Nederland

Lees blog
30 december 2019

Voordelen van zonnepanelen voor woningeigenaren

Lees blog
19 december 2019

Ook voor inbrekers zijn de feestdagen aangebroken

Lees blog
17 december 2019

Stijgend aantal inwoners zorgt voor grotere woningnood

Lees blog
12 december 2019

Bedenktijd rond de feestdagen 2019/2020

Lees blog
10 december 2019

Wat is erfpacht?

Lees blog
04 december 2019

Veranderingen van mijn hypotheek in 2020

Lees blog
Bekijk alle blogs