Online bieden nu ook in België

Online bieden op huizen nu ook in België populair

In Nederland zijn we er al langer bekend mee, je huis via een online veiling per opbod verkopen. Dit komt oorspronkelijk uit Amerika, waar particulieren al langer huizen kopen middels een online veiling. Maar nu wordt het online bieden op je droomhuis in België ook populair.

Situatie België

Ongeveer een jaar geleden startte Sold and Set in België als eerste met een online biedplatform. Al in het eerste jaar werden er 100 woningen verkocht via dit platform. Nu worden er dagelijks 10 huizen per online veiling verkocht. Door mensen tegen elkaar op te laten bieden wordt de prijs opgedreven. Uit de beschikbare data blijkt dat het voornamelijk 30’ers zijn die bereid zijn om online in een handomdraai een bod uit brengen op hun droomhuis.

online bieden in België

Hoe werkt het?

Veel Belgen willen graag zelf hun huis verkopen om zo geen courtage te hoeven betalen. Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf ‘redelijk’ goede foto’s maken, een promotietekst maken en zelf de rondleidingen doen. Het is ook mogelijk om een kijkdag te organiseren, zodat de druk onder de geïnteresseerden wat verhoogd wordt. Wanneer de kijkers tijdens een rondleiding elkaar bij wijze van spreken voor de voeten lopen, weten ze dat zij niet de enige zijn die interesse hebben. Hierna kunnen deze aspirant-kopers op een online biedplatform tegen elkaar opbieden. Door het transparante concept zijn kopers bereid meer biedingen uit te brengen. Dit gaat middels kleine biedstapjes. Voor de verkoper is het interessant, omdat de prijs langzaam opgedreven wordt. De verkoper betaalt geen courtage, maar de koper moet een veilingfee betalen na de aankoop.

Het online biedplatform van Bieden & Wonen

Bij Bieden & Wonen kun je je woning ook per opbod verkopen op het online biedplatform. Je neemt bij ons alleen een pakket af voor de promotie en presentatie van je huis. Zo wordt je huis op Funda gezet met professionele foto’s en zal een verkoopmakelaar de rondleidingen doen.

 

Recente blogs

08 september 2021

Bieden en Wonen wordt genoemd in Tweede Kamer als oplossing voor oneerlijk koopproces

Lees blog
15 maart 2020

Wijzigingen Corona virus

Lees blog
07 januari 2020

Een Tiny House in Nederland

Lees blog
30 december 2019

Voordelen van zonnepanelen voor woningeigenaren

Lees blog
19 december 2019

Ook voor inbrekers zijn de feestdagen aangebroken

Lees blog
17 december 2019

Stijgend aantal inwoners zorgt voor grotere woningnood

Lees blog
12 december 2019

Bedenktijd rond de feestdagen 2019/2020

Lees blog
10 december 2019

Wat is erfpacht?

Lees blog
Bekijk alle blogs