Kosten makelaar

Wat kost een makelaar?

Het verkopen van je huis kan flink wat geld opleveren, maar daar moet je eerst wel even diep voor in de buidel tasten. Toch is niet voor iedereen duidelijk waar je precies allemaal voor betaalt en waarom dit bedrag zo hoog is. Een makelaar rekent courtage, dit is vaak een percentage van de verkoopprijs. Dit is de beloning voor de makelaar wanneer hij een woning heeft verkocht. Naast deze courtage rekenen makelaars ook vaak nog opstartkosten, hier zitten de kosten voor foto’s, plattegronden, meetrapport etc. in verwerkt.
Voor deze kosten neemt de makelaar een hoop administratief werk voor je uit handen, maar ook de bezichtigingen/kijkdagen worden dan verzorgd. De opstartkosten en courtage samen zijn gemiddeld zo €5000,-. De courtage is in de meeste gevallen 1-2% van de verkoopprijs.

Kosten Bieden & Wonen makelaar

Bij Bieden & Wonen doen we het net even anders. Wij rekenen namelijk helemaal geen courtage, bij ons betaal je alleen opstartkosten. Deze kosten kunnen variëren tussen €395,- en €795,-, dit hangt er van af hoe uitgebreid je onze service wilt. Voor dit bedrag heb je een Bieden & Wonen makelaar tot je beschikking die bezichtigingen regelt en verder zit hier een Funda advertentie, foto’s, plattegronden etc. bij in. Wij kunnen deze kosten zo laag houden, omdat we aan de kant van de koper een veilingfee rekenen. De hoogte van deze fee is afhankelijk van de uiteindelijke verkoopprijs van de woning. De koper kan deze kosten meenemen in zijn hypotheek. Op deze manier houden we de kosten voor de verkopende partij heel laag.

Wil je meer informatie over ons concept of wil je je huis verkopen via ons platform? Neem vrijblijvend contact op met een van onze medewerkers. Bij ons is het ook mogelijk om online, gratis een waarderapport aan te vragen voor je woning.

bovenaanzicht van een wijk met soortgelijke huizen

 

Recente blogs

15 maart 2020

Wijzigingen Corona virus

Lees blog
07 januari 2020

Een Tiny House in Nederland

Lees blog
30 december 2019

Voordelen van zonnepanelen voor woningeigenaren

Lees blog
19 december 2019

Ook voor inbrekers zijn de feestdagen aangebroken

Lees blog
17 december 2019

Stijgend aantal inwoners zorgt voor grotere woningnood

Lees blog
12 december 2019

Bedenktijd rond de feestdagen 2019/2020

Lees blog
10 december 2019

Wat is erfpacht?

Lees blog
04 december 2019

Veranderingen van mijn hypotheek in 2020

Lees blog
Bekijk alle blogs