Kosten makelaar in Den Haag

Wat zijn de kosten voor een makelaar in Den Haag?

De keuze voor een makelaar is in grote steden vaak een stuk groter dan ergens op het platteland. Tegenwoordig zijn er ook een hoop internetmakelaars die landelijk opereren. Maar wat is het verschil tussen deze makelaars en de traditionele makelaars? Wat zijn de kosten van een makelaar in Den Haag?

Situatie in Den Haag

Net als in andere steden staat de huizenmarkt in Den Haag ook onder druk. Het is voor gemiddelde inkomens bijna niet meer mogelijk om een gemiddelde woning te kopen. In de zomer van 2019 zijn een aantal Haagse makelaars in het nieuws gekomen, omdat zij bij wijze van dienstverlening homoseksuelen of moslims afraadt in een bepaalde wijk te gaan wonen in verband met intolerantie en agressie.

Kosten makelaar Den Haag

De kosten van de traditionele makelaar en van een internetmakelaar zijn zeer verschillend. Waar een traditionele makelaar nog op een ‘ouderwetse’ manier courtage rekent (vaak tussen 1,25 en 2,5%), is een internetmakelaar een stuk flexibeler. Voor de opbouw van kosten van de verschillende makelaars kijk dan in deze blog. Voor het volgende voorbeeld waarin we het verschil in kosten laten zien gaan we uit van een woning van €300.000.

kosten makelaar den haag hofvijver

Traditionele makelaar
Wanneer een makelaar 2% courtage zou rekenen om deze woning te verkopen, kom je uit op een bedrag van €6000,-. Voor dit bedrag wordt wel alles van A tot Z voor je geregeld.

Internetmakelaar
De internetmakelaars in Den Haag vragen gemiddeld €1000,-. Het nadeel is wel dat je zelf de rondleidingen moet doen.

Bieden & Wonen Den Haag
Bij Bieden & Wonen heb je de keuze uit 3 pakketten, het pakket wat het meeste wordt gekozen kost €595,-. Hiervoor doen wij de rondleidingen, professionele foto’s en plattegronden en begeleiden we het gehele verkoopproces. Wij kunnen de kosten voor de verkopers laag houden, omdat we een veilingfee rekenen aan de kant van de kopers.

 

Recente blogs

08 september 2021

Bieden en Wonen wordt genoemd in Tweede Kamer als oplossing voor oneerlijk koopproces

Lees blog
15 maart 2020

Wijzigingen Corona virus

Lees blog
07 januari 2020

Een Tiny House in Nederland

Lees blog
30 december 2019

Voordelen van zonnepanelen voor woningeigenaren

Lees blog
19 december 2019

Ook voor inbrekers zijn de feestdagen aangebroken

Lees blog
17 december 2019

Stijgend aantal inwoners zorgt voor grotere woningnood

Lees blog
12 december 2019

Bedenktijd rond de feestdagen 2019/2020

Lees blog
10 december 2019

Wat is erfpacht?

Lees blog
Bekijk alle blogs