Kosten makelaar in Amsterdam

23 oktober 2019 Kosten makelaar in Amsterdam

Wat zijn de kosten voor een makelaar in Amsterdam?

Voor het eerst in jaren zijn de huizenprijzen in Amsterdam gedaald. Maar wat zijn de kosten voor een makelaar in Amsterdam?

De situatie in Amsterdam

Volgens het CBS zijn er in Noord-Holland de meeste makelaars actief. Veel van deze makelaars zijn actief in onze hoofdstad. De huizenprijzen zijn na forse stijgingen hier eindelijk weer gedaald. Hiermee wordt de druk een klein beetje van de huizenmarkt afgehaald.

Verschil in makelaars

Sinds begin 2000 zijn er in Nederland internetmakelaars actief. Voornamelijk in de beginperiode waren (ver)kopers nog wel huiverig over deze vorm van makelaardij. Tegenwoordig hebben de internetmakelaars genoeg vertrouwen gewonnen en zijn zij een concurrent voor de traditionele makelaar. Het verschil tussen een internet makelaar en een traditionele makelaar is, dat je bij een internetmakelaar vaak een vast bedrag afspreekt of betaalt en bij een traditionele makelaar een percentage van het koop- of verkoopbedrag. Verder is een internetmakelaar in de meeste gevallen iets goedkoper, in ruil hiervoor wordt er wel een actievere rol van de verkoper gevraagd. Een verkoper moet bijvoorbeeld zelf de rondleidingen met geïnteresseerden doen.

kosten makelaar amsterdam grachten

Kosten makelaar Amsterdam

Voor dit voorbeeld maken we gebruik van een appartement wat wij verkocht hebben voor €450.000.

  • Traditionele makelaar
    Deze rekenen vaak een courtage voor de verkoop van een woning (courtage). In de meeste gevallen is dit tussen 1,25 en 2,5%. We kiezen in dit voorbeeld voor 2%. Dit betekent: €9000,-.
  • Internetmakelaar
    Gemiddeld kost een internetmakelaar in de regio Amsterdam €645. Je hebt voor dit geld een Funda plaatsing, koopakte en professionele foto’s. Dit houdt in dat je de rondleidingen zelf moet doen.
  • Bieden & Wonen makelaar
    Bij Bieden & Wonen heb je de keuze uit 3 pakketten, maar het pakket wat het meeste wordt gekozen kost €595,-. Hiervoor doen wij de rondleidingen, professionele foto’s en plattegronden en begeleiden we het gehele verkoopproces. Wij kunnen de kosten voor de verkopers laag houden, omdat we een veilingfee rekenen aan de kant van de kopers.
Delen op social media

Recente blogs

Invloed energielabel op de verkoopprijs van een woning

Invloed energielabel op de verkoopprijs van een woning

08 november 2022
Verhuiskaartje

Verhuiskaartje

15 april 2022
Wat kan ik lenen?

Wat kan ik lenen?

01 april 2022
Bekijk alle blogs