Kosten makelaar in Amsterdam

Wat zijn de kosten voor een makelaar in Amsterdam?

Voor het eerst in jaren zijn de huizenprijzen in Amsterdam gedaald. Maar wat zijn de kosten voor een makelaar in Amsterdam?

De situatie in Amsterdam

Volgens het CBS zijn er in Noord-Holland de meeste makelaars actief. Veel van deze makelaars zijn actief in onze hoofdstad. De huizenprijzen zijn na forse stijgingen hier eindelijk weer gedaald. Hiermee wordt de druk een klein beetje van de huizenmarkt afgehaald.

Verschil in makelaars

Sinds begin 2000 zijn er in Nederland internetmakelaars actief. Voornamelijk in de beginperiode waren (ver)kopers nog wel huiverig over deze vorm van makelaardij. Tegenwoordig hebben de internetmakelaars genoeg vertrouwen gewonnen en zijn zij een concurrent voor de traditionele makelaar. Het verschil tussen een internet makelaar en een traditionele makelaar is, dat je bij een internetmakelaar vaak een vast bedrag afspreekt of betaalt en bij een traditionele makelaar een percentage van het koop- of verkoopbedrag. Verder is een internetmakelaar in de meeste gevallen iets goedkoper, in ruil hiervoor wordt er wel een actievere rol van de verkoper gevraagd. Een verkoper moet bijvoorbeeld zelf de rondleidingen met geïnteresseerden doen.

kosten makelaar amsterdam grachten

Kosten makelaar Amsterdam

Voor dit voorbeeld maken we gebruik van een appartement wat wij verkocht hebben voor €450.000.

  • Traditionele makelaar
    Deze rekenen vaak een courtage voor de verkoop van een woning (courtage). In de meeste gevallen is dit tussen 1,25 en 2,5%. We kiezen in dit voorbeeld voor 2%. Dit betekent: €9000,-.
  • Internetmakelaar
    Gemiddeld kost een internetmakelaar in de regio Amsterdam €645. Je hebt voor dit geld een Funda plaatsing, koopakte en professionele foto’s. Dit houdt in dat je de rondleidingen zelf moet doen.
  • Bieden & Wonen makelaar
    Bij Bieden & Wonen heb je de keuze uit 3 pakketten, maar het pakket wat het meeste wordt gekozen kost €595,-. Hiervoor doen wij de rondleidingen, professionele foto’s en plattegronden en begeleiden we het gehele verkoopproces. Wij kunnen de kosten voor de verkopers laag houden, omdat we een veilingfee rekenen aan de kant van de kopers.

Recente blogs

08 september 2021

Bieden en Wonen wordt genoemd in Tweede Kamer als oplossing voor oneerlijk koopproces

Lees blog
15 maart 2020

Wijzigingen Corona virus

Lees blog
07 januari 2020

Een Tiny House in Nederland

Lees blog
30 december 2019

Voordelen van zonnepanelen voor woningeigenaren

Lees blog
19 december 2019

Ook voor inbrekers zijn de feestdagen aangebroken

Lees blog
17 december 2019

Stijgend aantal inwoners zorgt voor grotere woningnood

Lees blog
12 december 2019

Bedenktijd rond de feestdagen 2019/2020

Lees blog
10 december 2019

Wat is erfpacht?

Lees blog
Bekijk alle blogs