Kijkdag

Kijkdag Sportlaan, Den Helder. 7 november 2019

Kijkdag in Den Helder

Vandaag gaan we op pad met onze verkoopmakelaar Roland van Starrenburg. Hij heeft een woning in Den Helder in zijn portefeuille en heeft een kijkdag ingepland. Wanneer een woning te koop staat, kun je er voor kiezen om losse kijkmomenten in te plannen of kijkdagen. Dit is uiteraard afhankelijk van de interesse in de woning, voor de woning in Den Helder waren voldoende geïnteresseerden om een kijkdag te organiseren.

Gang van zaken

Tijdens een zo’n dag zorgt de verkoper dat hij of zij niet aanwezig is, zo kan de verkoopmakelaar het beste rondleiden. Een makelaar moet de woning uiteindelijk verkopen zoals deze is. Het is onmogelijk om het groter of mooier te maken. De makelaar kan wellicht nog wat sturen en visionair meedenken met geïnteresseerden, maar moet ze uiteraard niet misleiden. Zo dacht Roland bij deze woning graag met mensen mee over een nieuwe keuken of een dakkapel.

De kijkdag duurde van 12:00 tot 17:00 en in deze tijd werden 5 geïnteresseerden rondgeleid door de woning. Vol enthousiasme neemt Roland voor iedereen de tijd om de woning te laten zien en vragen te beantwoorden. Gemiddeld duurt het per geïnteresseerde 20 minuten. Zo was er gelukkig ook nog tijd over om te lunchen, een kijkdag leiden op een lege maag is nauwelijks vol te houden.

kijkdag sportlaan in Den Helder

Gunning afwachten

Nu is het de gunning afwachten. De verkoper behoudt altijd het recht tot gunnen, er zijn twee biedingen uitgebracht. De verkoper kan een van deze accepteren of uitkijken naar nieuwe biedingen. Bent u naar aanleiding van deze blog geïnteresseerd geraakt in de woning, kijk dan bij ons aanbod. Hier zijn ook de contactgegevens van Roland van Starrenburg te vinden.

 

Recente blogs

08 september 2021

Bieden en Wonen wordt genoemd in Tweede Kamer als oplossing voor oneerlijk koopproces

Lees blog
15 maart 2020

Wijzigingen Corona virus

Lees blog
07 januari 2020

Een Tiny House in Nederland

Lees blog
30 december 2019

Voordelen van zonnepanelen voor woningeigenaren

Lees blog
19 december 2019

Ook voor inbrekers zijn de feestdagen aangebroken

Lees blog
17 december 2019

Stijgend aantal inwoners zorgt voor grotere woningnood

Lees blog
12 december 2019

Bedenktijd rond de feestdagen 2019/2020

Lees blog
10 december 2019

Wat is erfpacht?

Lees blog
Bekijk alle blogs