Ook voor inbrekers zijn de feestdagen aangebroken

19 december 2019 Ook voor inbrekers zijn de feestdagen aangebroken

Dieven slaan vaak toe tijdens Kerst en Oud & Nieuw

Eind december is weer aangebroken. Vaak slaan inbrekers toe tijdens de feestdagen. Ongeveer de helft van de Nederlanders zijn met de feestdagen op bezoek bij familie/vrienden of op vakantie. Dit geeft inbrekers de gelegenheid om in alle rust een huis binnen te dringen en op zoek te gaan naar waardevolle spullen. Tijdens de feestdagen wordt er twee keer zo vaak ingebroken dan op andere momenten. Inbrekers slaan vaak toe tussen 17:00 en 21:00.

inbrekers met feestdagen

Hoe kun je dit voorkomen?

5 tips van Nationale Inbraakpreventie Weken:

  1. Laat verlichting branden als je het huis verlaat. Wanneer je wegens vakantie langere tijd weg bent kun je middels een tijdschakelaar instellen dat verlichting automatisch aangaat. Het is tegenwoordig ook mogelijk om dit via een app op je telefoon te regelen. Door de verlichting aan te zetten of laten zullen inbrekers wel twee keer nadenken of er ze niet beter bij een andere woning moeten inbreken.
  2. Inbrekers zijn schuw voor elke vorm van geluid en/of beweging. Je kunt daarom de radio of tv aanzetten/aanlaten. Verder zijn er ook elektrische kaarsen, welke op exact dezelfde manier flikkeren. Dit geeft een bewoonde indruk aan je huis.
  3. Vraag de buren om de post weg te halen. Als er bij de voordeur een berg aan post ligt wanneer je op vakantie bent, kunnen inbrekers in één oogopslag zien dat je voor langere tijd weg bent.
  4. Sociale controle kan ook een hoop vervelende zaken voorkomen. Aangezien inbrekers tijdens de feestdagen extra actief zijn, is het slim om de buren te vragen een extra oogje in het zeil te houden. Zij kunnen bijvoorbeeld soms even rondje om het huis lopen, of de gordijnen in de avond dicht doen en de volgende dag weer open.
  5. Sluit je aan of start een WABP (WhatsApp Buurt Preventie). Dit is een groepsapp met bewoners uit de dezelfde buurt waarbij leden elkaar op de hoogte kunnen houden van alarmerende zaken.
Delen op social media

Recente blogs

Invloed energielabel op de verkoopprijs van een woning

Invloed energielabel op de verkoopprijs van een woning

08 november 2022
Verhuiskaartje

Verhuiskaartje

15 april 2022
Wat kan ik lenen?

Wat kan ik lenen?

01 april 2022
Bekijk alle blogs