Huis verkopen?

Huis verkopen via Bieden & Wonen

Ben je van plan je huis te verkopen?

Wanneer je je huis wilt verkopen zijn er tegenwoordig meerdere manieren om dit te doen. Je kunt een verkoopmakelaar inschakelen en deze alles laten regelen. Je kunt er ook voor kiezen om veel zaken zelf te regelen. Het voordeel van zelf regelen, is dat je bespaart op de hoge kosten van makelaar. In ruil hiervoor moet je wel bereid zijn om veel dingen zelf te regelen, denk hierbij aan bezichtigingen, en contact onderhouden met geïnteresseerden. Bij Bieden & Wonen rekenen we geen courtage, je betaalt alleen opstartkosten afhankelijk van het pakket wat je kiest. Kijk hiervoor in onze brochure.

Huis verkopen via Bieden & Wonen

Wanneer je besluit om via Bieden & Wonen je huis te gaan verkopen, kun je je huis via onze website aanmelden of telefonisch met een van onze werknemers contact opnemen. Een verkoopmakelaar komt dan langs voor een eerste gesprek, woningopname en bespreekt de vanaf prijs voor op ons platform. Vervolgens regelt onze makelaar dat er iemand langskomt om foto’s, een plattegrond en een meetrapport van de woning te maken. In de tussentijd verzamel je alle benodigde koopstukken zoals eigendomsbewijs, afschrift hypotheekakte etc. Verder vul je een vragenlijst en een lijst van zaken in over de woning. De vragenlijst gaat over de woning zelf (gebreken/asbest/lekkages etc.) en de lijst van zaken gaat voornamelijk over inboedel wat al dan niet achterblijft. Hierna komt de woning online te staan op ons platformFunda en afhankelijk van het gekozen pakket nog andere websites.

De woning staat online

De Bieden & Wonen verkoopmakelaar verzorgt alle bezichtigingen of eventuele open huizen. Hierna kunnen geïnteresseerden die de woning hebben bezichtigd via ons biedplatform tijdens de biedronde een bod uitbrengen. Het is uiteraard ook mogelijk als geïnteresseerde om buiten de biedronde om een bod uit te brengen, maar dan is het bod voor andere geïnteresseerden niet te zien. Bieden & Wonen zal dit uiteraard altijd aan jou als verkoper laten weten. Als verkoper behoud je het recht van gunnen, jij bepaalt wat voor jou het beste bod is. Dit hoeft niet altijd het hoogste bod te zijn.

Je huis is verkocht!

Wanneer je je huis hebt gegund aan de koper met het beste bod zorgen wij voor de verdere afhandeling. Zo stellen we koper op de hoogte en zorgen we dat de koopovereenkomst opgemaakt wordt.