Huis verkopen via online veiling bij Bieden & Wonen

Huis verkopen via online veiling

Je huis verkopen via een veiling

Je huis kopen of verkopen middels een veiling wordt de laatste tijd steeds populairder. Het klinkt in eerste instantie alsof er iets mis is met de woning en deze middels een executieveiling wordt verkocht. Dit is niet het geval, er wordt gebruik gemaakt van een veilingmethode om zo transparantie te creëren en een ultieme transactieprijs te realiseren. Veel makelaars zullen geïnteresseerden eerlijk adviseren over de prijs, maar een verkoopmakelaar staat toch vaak aan de kant van de verkopende partij. In Amerika is het voor particulieren al langer mogelijk om hun huis per veiling te verkopen. In Nederland hebben we lang vastgehouden aan de traditionele manier van verkopen. Toch is daar nu verandering in gekomen. Sinds een aantal jaar wordt het steeds populairder om je huis per veiling te verkopen.

huis via veiling verkopen met Bieden & Wonen

Waarom je huis (ver)kopen via een veiling?

Er zijn meerdere redenen waarom je je huis kan kopen of verkopen via een veiling. Op deze manier zorg je voor transparantie in de biedingen, beide partijen kunnen de biedingen 24/7 live volgen op het biedplatform. In een oververhitte woningmarkt kan het gebeuren dat kopers €40.000 boven de vraagprijs bieden, voornamelijk in grote steden zie je dit. Wanneer ze de biedingen kunnen volgen zal dit niet gebeuren. Slecht nieuws voor de verkoper zou je denken. Toch zorgt het veilingelement voor een ultieme transactieprijs. Kopers bieden tegen elkaar en hierdoor genereer je het beste bod op je huis. Kijk voor voor meer informatie over je huis verkopen via Bieden & Wonen in deze blog.

Bij Bieden & Wonen krijg je wel de ondersteuning die nodig is bij het verkopen van je huis. Zo treden wij op als verkoopmakelaar en regelen we de bezichtigingen, administratie en promotie. Je hoeft zelf nergens energie in te steken en kun je alle biedingen live volgen via ons biedplatform.