Huis verkopen via Funda

01 november 2019 Huis verkopen via Funda

Je huis verkopen via Funda

Waar vroeger een makelaar opzoek ging naar kopers en de huizen die te koop stonden uitstalde in de etalage van zijn makelaarskantoor, is nu online zeer belangrijk tijdens het bij elkaar brengen van koper en verkoper. Je huis verkopen via Funda is tegenwoordig de meest efficiënte manier.

Funda

In 2001 heeft NVM, de grootste brancheorganisatie van makelaars, Funda opgericht. Het is een vastgoedplatform voor huizenkopers, maar ook ondernemers kunnen er terecht. Met gemiddeld 43 miljoen bezoekers per maand is Funda het grootste vastgoedplatform van Nederland.

Makelaars

Het plaatsen van woningen is alleen mogelijk voor makelaars. Als particulier kun je niet je eigen woning op Funda zetten. Er zijn inmiddels wel bedrijven zoals MijnHuisMakelaardij waar je een Funda-pakket kunt kopen. Zij plaatsen dan je woning op Funda. Het voordeel hiervan is dat je wel een hele grote groep potentiële kopers bereikt, maar je niet de courtage kwijt bent aan een makelaar. Je bent wel zelf verantwoordelijk voor rondleidingen en onderhandelingen. Bij Bieden & Wonen gaat dit net even anders.

huis verkopen via Funda (logo)

Bieden & Wonen

Je kunt via Bieden & Wonen ook je huis verkopen op Funda. Bij ons neem je een presentatiepakket af, hierin zit een makelaar, promotie, marketing etc. Uiteraard behoort de Funda plaatsing ook tot deze pakketten. Wij doen dezelfde werkzaamheden als een reguliere makelaar, alleen rekenen wij geen courtage aan de verkoper. Dit komt omdat wij aan de kant voor de koper opgeld (veilingfee) rekenen. Deze fee is afhankelijk van de verkoopprijs van de woning, de presentatiepakketten zijn wel vaste bedragen.

Meer informatie

Dus ben jij van plan om je huis te verkopen? Wil je geen courtage betalen? Maar wil je wel van A tot Z ondersteund worden? Denk hierbij aan Funda plaatsing met professionele foto’s en een makelaar die veel zaken uit handen neemt. Kijk dan op Bieden & Wonen.

Delen op social media

Recente blogs

Invloed energielabel op de verkoopprijs van een woning

Invloed energielabel op de verkoopprijs van een woning

08 november 2022
Verhuiskaartje

Verhuiskaartje

15 april 2022
Wat kan ik lenen?

Wat kan ik lenen?

01 april 2022
Bekijk alle blogs