Huis veilen voor het beste bod op je woning

04 november 2019 Huis veilen voor het beste bod op je woning

Huis veilen voor het beste bod

Het klinkt niet heel chique, maar toch wordt het steeds populairder om je huis te veilen in Nederland. Vroeger associeerde wij veilen nog met faillissementen of executies. Tegenwoordig is dit niet meer het geval.

Geschiedenis

Het veilen bestaat al sinds 500 jaar voor onze jaartelling. In die tijd konden vrijgezelle mannen aan een vrouw komen middels een veiling. De hoogste bieder ging er op deze veilingen met een vrouw vandoor. Tegenwoordig gebruikt men de veiling voornamelijk voor etenswaren zoals groente en vis, maar ook bloemen, huizen en kunst zul je regelmatig terugvinden op een veiling. Er zijn veel verschillende soorten veilingen, bij Bieden & Wonen wordt gebruikt gemaakt van ‘een veiling bij opbod’.
In Amerika is het voor particulieren al langer heel gewoon om je huis te verkopen middels een veiling.

Huis veilen via Bieden & Wonen

Huis veilen via Bieden & Wonen

Wanneer je je huis wilt verkopen met behulp van Bieden & Wonen zullen wij een kijkdag organiseren of de rondleidingen op afspraak verzorgen. Na de eerste kijkdag of rondleiding zal de eerste biedronde plaatsvinden. Deze biedronde duurt vaak tussen de 2 en 7 dagen. Geïnteresseerden kunnen op Bieden & Wonen bij het object hun bod uitbrengen (hiervoor moeten ze uiteraard wel gevalideerd worden). Na de eerste biedronde kan de verkoper er voor kiezen om, bij een goed bod, de woning te gunnen aan het beste bod. Dit hoeft niet altijd het hoogste bod te zijn, dit kan ook afhangen van een financieringsvoorbehoud. Stel dat de verkoper de woning niet gunt, dan organiseren wij een tweede biedronde. Vlak voor deze tweede biedronde wordt er ook weer een kijkdag of bezichtigingen gepland. Na de tweede ronde heeft de verkoper wederom de mogelijkheid om de woning te gunnen. Als hij/zij dit niet doet, organiseert Bieden & Wonen een derde kijkdag.

Recht tot gunning

Zoals hierboven te lezen is, de verkoper houdt altijd het recht tot gunnen. Zo bepaalt de verkoper wat hij/zij een goed bod vindt en of dit acceptabel genoeg is om te accepteren. Stel dat er na drie biedrondes nog niet gegund is dan gaat het verkooptraject (in overleg met verkoper) door zonder biedrondes. Geïnteresseerden kunnen in dit geval via een biedformulier een onderhands bod doen.

Delen op social media

Recente blogs

Invloed energielabel op de verkoopprijs van een woning

Invloed energielabel op de verkoopprijs van een woning

08 november 2022
Verhuiskaartje

Verhuiskaartje

15 april 2022
Wat kan ik lenen?

Wat kan ik lenen?

01 april 2022
Bekijk alle blogs