10 februari 2022 Gesloten bieden

Nieuwe methode van bieden op een woning: Gesloten bieden

Bieden en Wonen heeft een nieuwe manier van bieden; de gesloten bieding of sealed bid. Het gesloten bieden vormt de toekomst van de makelaardij. Het biedproces is transparant en voldoet al aan regelgeving die op dit moment in de maak is.

Biedlogboek

Bieden en Wonen zet zich al sinds 2008 in als makelaar voor een eerlijk en transparant biedproces. Tot op heden deed Bieden en Wonen dit door alle biedingen op een woning via een open biedplatform te laten verlopen (open bieden). Er is nu een nieuwe methode: gesloten bieden. Gesloten bieden is een nieuwe manier om een bod uit te brengen op een woning.  Deze manier van bieden lijkt het meest op de traditionele manier (de gesloten envelop). Het verschil is dat alle biedingen digitaal worden geplaatst en achteraf inzichtelijk worden gemaakt. Daardoor krijgt iedere serieuze kijker, net als bij een open opbodveiling, een eerlijke kans om een bod uit te brengen.

Gesloten Bieden online

Nieuwe regels woningverkoop

Het systeem om een huis te kopen in Nederland wordt door veel mensen als oneerlijk ervaren, want vaak is niet duidelijk hoe de biedingen en acceptaties verlopen. Een bod van andere gegadigden is immers niet inzichtelijk en het is vaak onduidelijk of de juiste prijs is betaald.

“Kopers en verkopers van een huis moeten de zekerheid hebben dat het biedproces eerlijk en transparant verloopt. Daarom wil ik dat alle makelaars gaan werken met een automatisch gegenereerd biedlogboek. Zo verdwijnt de ruimte om niet integer te handelen en weten kopers en verkopers hoe het bieden verlopen is.”. Dit zei toenmalig minister Ollengren in een kamerbrief.

Nieuwe regels in 2022 voor het gebruik van een automatisch biedlogboek moeten ervoor zorgen dat de huizenmarkt transparanter wordt.
Gesloten Bieden Transparant

Hoe gesloten bieden werkt

Bij gesloten bieden worden alle biedingen digitaal gelogd, maar blijven geheim tot het einde van de biedronde. Om gesloten te bieden heb je alleen account nodig. Plaats je bod bij een gesloten bieding. Tijdens het bieden is het geboden bedrag niet te zien voor anderen.

Zodra een biedronde is afgelopen, kunnen alle betrokken partijen een ‘biedlogboek’ bij Bieden en Wonen of de makelaar opvragen. Het gehele proces verloopt onder toezicht van een notaris om de integriteit te waarborgen. Wil je meer informatie? Kijk op biedenenwonen.nl/bieden-op-woning/ of bel met je lokale Bieden en Wonen filiaal.

Delen op social media

Recente blogs

Invloed energielabel op de verkoopprijs van een woning

Invloed energielabel op de verkoopprijs van een woning

08 november 2022
Verhuiskaartje

Verhuiskaartje

15 april 2022
Wat kan ik lenen?

Wat kan ik lenen?

01 april 2022
Bekijk alle blogs