8 tips bij het verkopen van je huis

door Caspar Phijffer
Funda

Tips voor het verkopen van uw woning

Bieden & Wonen: “Hét biedplatform voor huizenkopers- & verkopers” neemt een andere positie in dan de traditionele makelaar. Naast dat we u graag begeleiden in het biedproces, geven we u ook 8 tips die van pas kunnen komen tijdens de verkoop uw woning.

Het biedproces bij ons is transparant en is er aan de courtage afspraken een duidelijke inspanningsverplichting voor Bieden & Wonen verbonden. Daarom spannen wij ons merkbaar in om samen met u de best mogelijke transactieprijs te realiseren.
Eerlijk is eerlijk.

Uw woning verkopen is een spannend en soms ook stressvol proces, iets wat je niet dagelijks doet. Wij adviseren u daarom proactief bij alle stappen in het verkoopproces van A tot Z.
Van het papierwerk, de juridische vragen tot en met de gang naar de notaris en alles wat daartussen zit. Wij stellen samen met u een draaiboek op met alle voorbereidingen. Ook zetten wij de vervolgstappen van het verkoopproces op een rij en doen voor u de prijs onderhandelingen.  Wij helpen u met handige verkooptips om uw woning verkoop klaar te maken.

           8 tips bij het verkopen van je huis

 • De handen uit de mouwen – Zorg dus dat je woning instap klaar is
  Schep precies die pluspunten waar kopers voor vallen (keuken, badkamer, schilderwerk (in neutrale kleuren) op orde).
 • Kopers zijn kritisch – dus alles moet kloppen!
  Vraag een goede kennis om eens kritisch door uw woning te lopen en op te schrijven wat hem/haar opvalt (als buitenstaander).
  Soms is het verstandig om bijvoorbeeld de paarse muur die u zo mooi vindt in een neutrale tint te schilderen om het verschil te maken.
 • Social media Het huis onder de aandacht krijgen bij zoveel mogelijk mensen! Al voordat de verkoop start.  Laat mensen vooraf al weten dat je huis op de markt komt (Facebook), vraag hen je bericht door te sturen of te liken.
  “Binnenkort in de verkoop” ( je buren of goede vrienden hebben ook een netwerk waar misschien onverwacht een potentiële koper tussen zit).
 • Net een stap extra doen – The extra mile, bijvoorbeeld zelf alvast een bouwkundige keuring aanvragen. Dit geeft vertrouwen en straalt ook vertrouwen uit. Wij kunnen u hierbij adviseren of het traject voor u opstarten.
 • Woning presentatie- Styling en foto’s zijn enorm belangrijk, de meeste kopers oriënteren zich online (Funda, Jaap etc) De fotograaf van Bieden & Wonen heeft ook gevoel voor styling, da’s mooi meegenomen. Het is overigens beter om foto’s te maken als het “licht” goed is. Probeer korte dagen en winterse taferelen te vermijden, de tuin en omgeving zien er dan grauw/flets uit.
 • Woning beschrijving: U kent de omgeving als geen ander, beschrijf in het kort wat u zo plezierig vindt aan de woning zelf of aan de omgeving, winkels, sport of natuur in de omgeving. Culturele dingen waar u van geniet.
  Wij stellen uiteraard de woning beschrijving voor u samen en nemen dit soort zaken hierin mee.
 • Kijkdagen: Wij verzorgen de rondleiding van de kijkers. Zorg dat de woning er uitziet zoals op de foto’s, weer de handen uit de mouwen dus. Zet een schaal met groene appels op tafel (ziet er fris uit) leg een kookboek met een lekker gerecht open bij de kookplaat. (bakluchtjes vermijden)
 • De hoogste prijs is niet altijd de beste – Het is verleidelijk om voor de maximale euro’s te gaan, maar de beste prijs is niet altijd de hoogste prijs.” het bod met de beste mix van voorwaarden wint meestal.

Meer informatie of hulp bij de verkoop van uw huis? Mail naar info@biedenenwonen.nl

Recente blogs

08 september 2021

Bieden en Wonen wordt genoemd in Tweede Kamer als oplossing voor oneerlijk koopproces

Lees blog
15 maart 2020

Wijzigingen Corona virus

Lees blog
07 januari 2020

Een Tiny House in Nederland

Lees blog
30 december 2019

Voordelen van zonnepanelen voor woningeigenaren

Lees blog
19 december 2019

Ook voor inbrekers zijn de feestdagen aangebroken

Lees blog
17 december 2019

Stijgend aantal inwoners zorgt voor grotere woningnood

Lees blog
12 december 2019

Bedenktijd rond de feestdagen 2019/2020

Lees blog
10 december 2019

Wat is erfpacht?

Lees blog
Bekijk alle blogs