actueel

Crisis treft jonge huizenbezitters

05-12-2011

Duizenden huiseigenaren hebben hun woning de afgelopen jaren met verlies verkocht. Dat blijkt uit onderzoek van de NOS bij het Kadaster. Uit de gegevens blijkt dat sinds 2008 ruim 23.000 woningen voor een lagere prijs dan de aanschafwaarde zijn verkocht.

In 2008 werden ruim 3500 woningen verkocht voor een lager bedrag dan de aankoopwaarde. In 2011 is dat aantal ruim verdubbeld tot 7253. Uit de gegevens van het Kadaster blijkt dat sinds de start ruim vier procent van het totaal aantal verkochte woningen niet opbrachten waarvoor ze ooit gekocht zijn.

Een groot deel (57%) van de eigenaren was jonger dan 35 jaar. Zij hebben hun woning op een hoogtepunt gekocht en moesten de woning in de crisis met verlies verkopen. Het gaat dan vooral om woningen onder de 300.000 euro.

Lees het hele artikel hier.

Met Bieden en Wonen zet je lager in (vanaf-prijs) , om uiteindelijk hoger te eindigen. Daarnaast geeft de minimale verkoopprijs, die u vooraf bepaalt, de garantie dat de woning nooit voor een lagere prijs verkocht zal worden. De vanaf-prijs zorgt er ook voor dat het gehele verkooptraject vele malen sneller verloopt.

Klik hier om te testen of uw woning geschikt is om snel te verkopen.