Veldstraat 15 – WIJK EN AALBURG SOLD

€750.000
Veldstraat 15, 4261 TA Wijk en Aalburg, Nederland
 • Bieden en Wonen
 • Bieden en Wonen
 • Bieden en Wonen
 • Bieden en Wonen
 • Bieden en Wonen
 • Bieden en Wonen
 • Bieden en Wonen
 • Bieden en Wonen
 • Bieden en Wonen
 • Bieden en Wonen
 • Bieden en Wonen
 • Bieden en Wonen
 • Bieden en Wonen
 • Bieden en Wonen
 • Bieden en Wonen
 • Bieden en Wonen
 • Bieden en Wonen
 • Bieden en Wonen
Bouwjaar van 1485 tot 1800.

Prachtige vroege kortgevelboerderij op maar liefst 4520m2 . De totale inhoud van het pand is 2100 m3. Een van de mooiste originele boerderijen van Aalburg en al door veel inwoners op de foto gezet. De buitengevels, volledig opgetrokken in IJsselsteen zijn nog volledig intact.
Het betreft hier kortgevelboerderij met een nog gave indeling en vele authentieke en antieke elementen.
Latere aanbouwen die geïntegreerd zijn tot een harmonisch en schilderachtig geheel geven het gebouw de juiste uitstraling. Het dak heeft een unieke vorm. Er is geen tweede van in Nederland!
Op dit moment heeft de woonboerderij een woonbestemming.
Echter het huidige bestemmingsplan van de gemeente Aalburg laat kleinschalige bedrijvigheid en ambulante handel toe. Zo is een galerie mogelijk, maar ook praktijk aan huis. Dit huis zal artistieke mensen zeker aanspreken! Deze boerderij kan dus zomaar uw bedrijfspand worden! Fiscaal aantrekkelijk! Koppel daaraan ook nog eens het belastingvoordeel voor rijksmonumenten voor het onderhoud! Unieke kans!

Achter het huis ligt een mooie boomgaard met streekeigen hoogstamfruit welke voor het grootste deel verjongd is. Stuk voor stuk vitale bomen waarbij in het najaar heerlijk ouderwets fruit te oogsten valt. Aan de westkant van het perceel bebossing geplaatst en biedt veel beschutting tegen de wind en inkijk. Bovendien zitten er talloze vogels. Een paradijs voor vogelliefhebbers.

Het woongedeelte:
De ruime vierkante zitkamer ca 5×5 meter heeft een vloedvloer! Deze is ca 1740 aangelegd. De vloedvloer voorkwam dat de kamer onder water liep bij hoog water van de Maas. Dit zie je maar zelden.  Op de vloedvloer oude zeldzame grijze estrikken. (tegels) Daardoor voelt de vloer niet koud aan. Ook heeft deze kamer een origineel laat middeleeuws origineel balkenplafond in de originele donkerrode kleur. De prominent aanwezige schouw is dubbel geïsoleerd naar buiten toe. In de schouw een nostalgisch ogende potkachel op aardgas met thermostaat. Deze kachel straalt zijn aangename warmte naar de kamer en de grote schouw uit, zodat het rendement zeer hoog is. Ook de luchtvochtigheid blijkt zo aangenaam op peil. Ook de bovenverdieping wordt zo verwarmd. Het dak is gedekt met 40 cm dik riet. Zodoende is het hele huis voorzien van goede isolatie. Door de dikke rietlaag heeft het huis nu een kloeke uitstraling.

Het pand beschikt over ruime vertrekken en een korverkelder.

Niets in het huis is recht! Dat geeft juist het karakter aan het pand.
De middelste kamer heeft rode tomats. Dat zijn antieke tegels van enkele centimeters dik. Ook deze tegels voelen warm aan. Momenteel in gebruik als eetkamer. Ook 5×5 meter!
In deze kamer staat een antieke kolen/houtkachel van 1,80 m hoog uit Kopenhagen. De bekende kroonkachels van onverwoestbaar gietijzer. Mits goed gestookt geven ze nauwelijks rook. Ook deze kachel staat in een schouw die de warmte opslaat en nog heel lang afgeeft. De kachel kan op één schep kolen de hele dag branden. In de kachel zit ook nog eens een zeldzame oven.
Naast de schouw twee originele bedstedes met ook weer de originele spiegelklampdeuren. Eén bedstede is in gebruik als bibliotheek maar kan ook als ruime kast gebruikt worden.
De andere bedstede is in gebruik als computerruimte en opslag.
De keuken opstelling is eenvoudig. Grote gezellige schouw en een echte broodoven. Een zogenaamde afbakoven. Helemaal compleet en werkend.
Groot fornuis is bij de koop inbegrepen. De vloer is bedekt met antieke waaltjes en is daaronder super geïsoleerd.
Bij de restauratie van het pand is er nieuwe riolering ingekomen.
Koperen waterleiding is met hardsoldeer aangelegd.
In de keuken nog het originele balkenplafond.
Zelfs met de originele verf uit de 18e eeuw er nog op!
Het pand beschikt over twee stroommeters en heeft derhalve dus ook twee huisnummers. Echter voor de onroerend goed wordt maar één huisnummer aangeslagen.
Het pand beschikt ook over krachtstroom in de keuken en is eenvoudig te realiseren in de grote schuur.
De aarding van het pand is prima in orde. Tot op een diepte van 18 meter.
Boven de middelste kamer bevindt zich de slaapkamer met daar aan vast een  inloopkast/ slaapkamer met hemelbed!
In de kamer zit een nieuwe verdiepingsvloer met dikke houten planken. Ook hier weer originele balken.

Het achterhuis.
Dit is een enorme ruimte waar mogelijk een verdieping in gemaakt kan en mag worden. Bijna twaalf meter hoog met een zeldzaam gaaf grenen dubbel ankerbalk gebint. Dit moet je gezien hebben. Een prachtige schuur.
Eind 2008 is de gehele rieten kap van het huis inclusief de onderliggende houtconstructie vervangen.
De kap is dus zo goed als nieuw. Deze kap is gelegd door een van de beste rietdekkers van Nederland! Zoek maar eens naar A.Vink rietdekker Ammerzoden. Doordat het riet op platen gelegd is, is brandgevaar een stuk lager. Dat scheelt in de verzekering. Ook geen last van tocht meer.
De meest ingrijpende restauraties met hoge kosten zijn al achter de rug bij dit rijksmonument. Voor werkzaamheden om het monument in stand te houden blijven subsidiemogelijkheden van kracht. Belastingaftrek voor onderhoud is mogelijk.   Makelaars courtage ontbreekt.

Niets in het huis is recht, maar dat geeft juist een bijzonder karakter aan het huis. Het hele huis is royaal van opzet. Zo’n heerlijk huis met veel ruimte voor een groot gezin kom je maar zelden tegen, bovendien ook nog eens met een heerlijke boomgaard achter het huis. In de boomgaard een mooi rozenprieeltje. Met grote royale tuintafels bij de koop inbegrepen.

Het is een van de fraaiste en wellicht een van de oudste boerderijen uit de gemeente met nog de juiste uitstraling en status! Zulke panden zijn zeldzaam.

De inpandige grote schuur bied ook plaats aan bv een camper  of klassiekers door de hoge inrijdeuren van 3.20 meter.

Het gehele perceel is afgezet zodat eventuele honden niet zomaar het erf af kunnen.

Wij bieden dit pand aan voor serieuze liefhebbers die een rijksmonument op waarde weten te schatten en zorg dragen voor de instandhouding van het pand. Het is een pand met een hoge cultuurhistorische waarde!

Zowel het pand als de boomgaard erachter is rijksmonument. Het vormt samen een monumentaal ensemble. Ook voor instandhouding en aanplant zijn subsidiemogelijkheden!

De Veldstraat in Wijk en Aalburg is een van de oudste straten. Er hebben in het verleden kasteeltjes gestaan. Het pand ligt in het oude buurtschap “De Hoeven”. Langs de Veldstraat zijn over de volle lengte van de straat hoogstam perenbomen geplant. Een uniek project.

Wijk en Aalburg beschikt ook over een jachthaven en medische voorzieningen op loop- en fiets afstand van het huis. Dat geldt ook voor de weekmarkt (dinsdag) en het winkelcentrum.

Het ligt centraal ten opzichte van Den Bosch, Zaltbommel en Waalwijk.

Bij serieuze interesse kunt u rechtstreeks contact opnemen met de verkoper:
vanrijthovenc@gmail.com (Clemens van Rijthoven), tel. 0416691572
Delen:

Prijs:  €750.000

Oppervlakte:  0m2 

Type:  Te Koop

Slaapkamers:  3

Badkamers:  1

Garages:  Ja

Status:  Verkocht

Beschikbaar vanaf:  Direct beschikbaar

Bouwjaar:  1485

Eetkamer (ja/nee):  Ja

Gehandicapten toegang (ja/nee):  Ja

Toegang (BG, 1e, 2e 3e etc.)_:  BG

Online Bieden (ja/nee):  Vrij Opbieden

Veiling (ja/nee):  Vrijwillig opbieden

Delen:

Contact verkoper / Direct meebieden

Verstuur

Gerelateerde objecten

Zoek objecten
Straal: 50 Km