Houbeneindstraat 5 – MUNSTERGELEEN TE KOOP

€182.500
Houbeneindstraat 5, 6151 CP Munstergeleen, Nederland
 • Bieden en Wonen
 • Bieden en Wonen
 • Bieden en Wonen
 • Bieden en Wonen
 • Bieden en Wonen
 • Bieden en Wonen
 • Bieden en Wonen
 • Bieden en Wonen
 • Bieden en Wonen
 • Bieden en Wonen
 • Bieden en Wonen
 • Bieden en Wonen
 • Bieden en Wonen
 • Bieden en Wonen
 • Bieden en Wonen
 • Bieden en Wonen

Ruime gelijkvloerse woning in boederij-stijl met tal van authentieke accenten die nog verwijzen naar vroeger zoals de buitengevel, gewelven kelder, oude houten balken, etc.). Oorspronkelijke bouw dateert van rond 1900.

Het betreft een ver-/herbouwde woning uit 2002 (oplevering 2003).

 

De ligging is zeer centraal in de dorpskern van Munstergeleen op loopafstand (< 5 minuten van alle voorzieningen zoals bakker, slager, supermarkt, kapper, huisarts, bushalte, restaurants, etc.). Verder bevinden de open velden met wandelpaden en het Landschapspark De Graven (met diverse ‘landmarks’ waaronder de Geleenbeek) zich ook op wandelafstand. Door de centrale ligging van Munstergeleen bent u ook zo in het centrum van Sittard en Geleen, te voet, met de fiets, auto of bus.

De woning is een verbouwde boerenschuur welke is opgedeeld in 2 wooneenheden. De woning valt binnen een Vereniging van Eigenaren van 4 wooneenheden.

De volledige woning is voorzien van een keramische tegelvloer zonder dorpels. De vloer is mooi en zeer onderhoudsvriendelijk.

De woning is uiterst geschikt voor senioren of als starterswoning.

 

De woonkamer met vide, voorzien van vloerverwarming, werkt zeer ruimtelijk door de riante lichtval van de aanwezige (dak-)vensters en biedt uitzicht op het gesloten hofje dat enkel toegankelijk is voor de bewoners. Ondanks de centrale ligging in Munstergeleen kent de woning veel rust en privacy.

De entree van de woning is middels twee degelijke schuifdeuren afgescheiden van de keuken en de woonkamer.

De open keuken is ruim van opzet en biedt veel kastruimte. De kasten zijn voorzien van massief houten fronten en alle noodzakelijke apparaten zijn aanwezig. Het geheel oogt fraai, modern en verzorgd. De keuken kent een open verbinding met de woonkamer en met de entree met kastenwand waarin alle nutsvoorzieningen zijn ondergebracht samen met de Cv-ketel. De Cv-ketel is in 2012 vervangen door een Nefit HR+ ketel met verlengde garantie. Op de ketel resteert nog 7 jaar garantie (augustus 2024).

Alle kozijnen zijn van hardhout en voorzien van dubbele beglazing.

Het inbouw toilet is betegeld en voorzien van een fonteintje.

De badkamer is ruim van opzet en voorzien van alle gemakken. Aanwezig zijn ligbad, separate douche en een vaste wastafel. Eveneens zijn alle aansluitingen voor de wasmachine in de badkamer aanwezig. De badkamer is recent (2015) deels gerenoveerd. De douchecel is opnieuw betegeld en voorzien van een nieuwe thermostatische kraan i.c.m. de doucheset. Verder is er een verlaagd plafond aangebracht voorzien van spotjes en ventilatiesysteem.

De slaapkamers zijn ruim van opzet en hebben allemaal nog authentieke elementen (oude buitenmuur en balken) in de ruimte verwerkt.

De gewelven kelder is bereikbaar middels een trap vanuit de entree. De trap alsook de kelder zijn betegeld in dezelfde stijl als de rest van de vloer van de woning. De gewelvenkelder is passief geventileerd. Deze ruimte biedt veel mogelijkheden om ingezet te worden als volwaardige leefruimte. Elektro, verwarming en TV aansluitingen zijn aanwezig.

Leuk weetje – de gewelven kelder heeft dienst gedaan als aardappel opslag en ten tijde van de 2e Wereldoorlog ook als schuilkelder bij bombardementen.

De tuin is noordwestelijk van oriëntatie en is open van opzet. Er is een beklinkerd terras alsook een beklinkerd tuinpad dat uitkomt bij de onoverdekte parkeergelegenheid voor 1 auto. De aanwezige tuinberging is voorzien van elektriciteit en licht. De parkeerplaats is vanuit de Beekstraat middels een gedeeld pad (eigendom gemeente) toegankelijk.

De woning is prima onderhouden en is instap klaar.

Samenvatting
De inhoud van de woning bedraagt ruim 500m3.

De oppervlakte per ruimte is als volgt:
Kelder ca. 37m2
Woonkamer ca. 28m2
Keuken ca. 8m2
Entree ca. 8m2
Portaal ca. 5m2
Badkamer ca. 12m2
Slaapkamer 1 ca. 12m2
Slaapkamer 2 ca. 10m2
Berging ca. 8 m2

Aandeel in VvE volgens splitsingsakte: 2.763/10.000

Maandelijkse bijdrage aan de VvE bedraagt circa € 70,-.

Kadastrale info woning
Het perceel is kadastraal bekend:
Gemeente Munstergeleen
Sectie C
Nummer(s) 954 1781, gedeeltelijk.

De woning is kadastraal bekend:
Gemeente Munstergeleen
Sectie C
Complexaanduiding 2473 A-4

Aanvaarding in overleg.

 

Interesse? Bezichtiging plannen? Neem dan rechtstreeks contact op met de verkoper:

Ralph Ruiters

0642733454

rjgruiters@gmail.com

Delen:

Prijs:  €182.500

Oppervlakte:  130m2 

Type:  Te Koop

Slaapkamers:  3

Badkamers:  1

Garages:  Nee

Status:  Te Koop

Beschikbaar vanaf:  Direct beschikbaar

Bouwjaar:  1900

Eetkamer (ja/nee):  Ja

Gehandicapten toegang (ja/nee):  Mogelijk

Toegang (BG, 1e, 2e 3e etc.)_:  BG

Online Bieden (ja/nee):  Ja

Veiling (ja/nee):  Opbieden

Delen:

Contact verkoper / Direct meebieden

Verstuur

Gerelateerde objecten

Zoek objecten
Straal: 50 Km